Velg en side

Dette er overskriften i dagens lokalavis, «Málaga Hoy». I artikkelen som følger kan de fortelle at nedgangen i hotelbelegget er på 90% siden påsken 2019, og at dette igjen forplanter seg til hele servicenæringen som så desperat trenger flere kunder enn de lokale. Men i dag er påsken over og vi vender blikket fremover, neste påske er det uten tvil en trengsel av både folk og helgener i Málagas gater.

Nå er det full fart i vaksineringen over hele Spania, og forhåpentligvis er vi i gang også her i Norge fra i neste uke. Det meldes iallefall om at hundretusener av doser er på vei opp hit og at det mobiliseres for massevaksinering i alt fra trenings- og messehaller til shoppingsentre.  Jeg gleder meg og sier iallefall JA TAKK til vaksinen så fort jeg får tilbudet:-)

Denne påsken, som den i fjor, har jeg tilbragt på hytta i Søgne. I år har vi i tillegg hatt et nydelig påskevær med masse sol, vi har fått mye god fisk i garnene og hatt deilige lunsjmåltider ute på brygga. Ender og svaner som bor i området har vært innom og hilst på og det samme har andre naboer som valgte skjærgårdspåske i år. Vi har det jo godt i dette landet, men det er jo lov å si at vi savner det å reise på tur til andre land. Jeg har lest masse i påska, krimbøker og krimserier er jo obligatorisk men jeg har i tillegg sopt med meg det meste av blader og aviser når jeg har vært innom supermarkedet og handlet disse dagene. Og disse bladene er jo fylt med gode tips og råd til hagestell, matopplevelser, trender innen både interiør og klær – og sist men ikke minst tips til hvor vi kan dra når pandemien er over. Og i den siste utgaven av bladet Kamille fant jeg en reportasje som het «Torils europeiske jordbærsteder». Toril viste seg å være ei kul, norsk veskegründer som ofte reiste til Spania, Italia og Portugal i forbindelse med jobben sin – og hun deler i denne reportasjen sine favorittsteder med oss lesere av bladet Kamille.

Det mest fantastiske stedet hun beskriver her er oppholdet på den økologiske farmen Finca La Donaira, som ligger høyt oppe i fjellene bak Marbella på Costa del Sol. Dette en en luksusretreat som har en sterk filosofi basert på bærekraft, de produserer sin egen honning, har store urtehager med medisinske urter som ryllik og hyllebær og all mat som serveres her er økologisk. De arrangerer workshops med fokus på yoga, ridning,  matlaging, olivenolje – og vinsmakinger og på gården bor det også 70 lusitanohester som dresseres etter hesteviskermetoden. Jeg ble så inspirert av å lese om dette stedet at jeg nå har vært inne på deres nettsider og sett  gjennom masse videoer, lest reportasjer og lagt dem til på både Facebook og Instagram for å kunne få alle nyheter i tiden som kommer. For dette er et sted jeg skal avlegge et besøk så fort jeg kommer meg til Málaga og Andalucía igjen. Det ser helt fantastisk ut! Jeg har vært på tilsvarende plasser andre steder i verden og alltid sagt at jeg skal bli gjenfødt og leve på et sånt sted i mitt neste liv…og nå har jeg altså funnet det et par timer fra der jeg bor i Málaga:-)
Ble du fristet til å finne ut mer om dette stedet kan du gå inn på denne linken
https://ladonaira.com/     

Da vil jeg bare ønske dere alle en fin 2. påskedag og ei fortsatt god uke!

Beste hilsen fra Linda 🙂

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)