Velg en side

Det er lov å ombestemme seg…Vi skulle tilbringe påsken hjemme på hytta i år, men med dystre værutsikter ble det til at vi kastet oss rundt og sikret oss noen av de aller siste flybillettene med Norwegian fra Torp forrige fredag. Etter snart ei uke her nede kan jeg vel telle antall soltimer på ei hånd, men temperaturen er jo helt nydelig og vi gjør uansett andre ting enn vi ville ha gjort hjemme. I går var det mange sprekker i skyene så vi tok en tur ut til stranda vest for byen og hadde en fantastisk fin dag, med en del sol, mange skyer og nydelig sjømat akkompagnert av et par kalde øl.

 
 

Påske i Málaga er en seriøs ting for de lokale, det er en oppvisning i katolske skikker og eldgamle tradisjoner. Det er blodig alvor og man har planlagt hver prosesjon i detalj nesten et år før de store tronene trilles ut av kirkene og sine store garasjer. I år har dette også blitt ganske amputert pga. dårlig vær og en del regn. Det har jo ført til en enorm skuffelse for hundre tusener av mennesker som har gledet seg til å gå i opptogene, bære tunge troner rundt i gatene i timesvis, spille i musikkorpsene, bære lys og stå langs de overfylte fortauene som tilskuere.  Fra her vi bor så får vi med oss mye fra balkongen, jeg hører godt når trompetene og trommene nærmer seg så da er det bare å rigge seg til å vente på at den ene tronen etter den andre skal duve forbi. Det kan vel heller bli litt voldsomt til tider sånn at behovet for å stikke ut på stranda er ganske tilstede for min del, men akkurat i år har det som sagt blitt flere kanselleringer til manges store fortvilelse.

 
Her er to av de minst 6 prosesjonene som fant veien forbi min balkong på tirsdag, da hadde alle prosesjonene blitt avlyst både søndag og mandag på grunn av regn. I går var de i gang igjen, på vår spasertur hjem fra stranda møtte vi på store folkemengder som hadde stilt seg opp i god tid for å se akkurat sin helgen eller sitt brorskap gå forbi. Vi måtte derfor ta en omvei for å komme oss hjem etter en lang dag ute på stranda og vi tilbragte resten av kvelden med en god middag og påskekrim på TV. Påskeferie er deilig uansett vær, lange dager der man kan gjøre akkurat hva man vil…Men felles for de som ferierer her nede i sør og oppe i nord har i år noen fellestrekk, vi trenger ikke solfaktor!

Ønsker alle en fin skjærtorsdag og håper at værgudene er innstilt på å utføre noen mirakler både i nord og sør!

Påskehilsen fra Linda 🙂

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)