Velg en side

I går kom jeg endelig tilbake til mitt favorittsted på denne tiden av året, Málaga med sol, palmer og middelhavstemperaturer slår Kristiansand og Sørlandet med sludd, regn og kulde langt ned i støvlene.

Mens jeg satt et par timer i Amsterdam på vei ned hit så kom det opp en artikkel fra Det Norske Magasinet på telefonen min, tittelen lød «Er Costa del Sol verdens beste sted å bo for folk over 60? Jeg tenkte jo umiddelbart ja, at for meg så ville dette nok være et av de beste stedene i Europa å tilbringe mer og mer tid i årene som ligger foran meg. Men hvorfor er det så bra her egentlig? Hvorfor mener mange som har valgt å slå seg ned her på kysten at de har funnet verdens beste sted å bo? Dette er jo selvsagt ganske subjektivt, jakten på det gode liv er vel like mangfoldig som mange andre valg vi står overfor i livet.
Det Norske Magasinet kunne  imidlertid fortelle at i følge det prestisjefylte magasinet Forbes og en nylig rapport fra Live and Invest Overseas, er Málaga by sammen med Boquete i Panama og Hua Hin i Thailand nå kåret til de 3 beste byene i verden å bo i for folk som har kommet i den gylne alderen. Rapporten vurderer en rekke faktorer som anses for viktige for denne aldersgruppen: mobilitet og offentlig transport, boligtilgjengelighet og tilbud for både kjøp og leie, kultur og fritidsmuligheter, helsevesen, sikkerhet, klima og lokalbefolkningens engelskkunnskaper. Málagas største trekkplaster er klimaet, men byen blir også fremhevet for sine rimelige priser og lettvinthet til å komme seg rundt med offentlige transportmidler, samt nærhet til flyplassen. Málaga har stadig flere gågater og steder som er tilrettelagt for folk med begrenset bevegelighet. «Byen er godt forbundet, kompakt og nesten helt flat, så det er lett å bevege seg til fots» uttaler rapporten som også legger til at Málaga har lav kriminalitet og et meget rikt og levende kulturtilbud gjennom hele året

På toppen av kransekaka kommer resultatene fra Reader´s Choice Awards i livstilsmagasinet Condé Nast Traveler,  de slår fast at Málaga er kåret som verdens femte beste gastronomiske by og verdens sjette mest gjestfrie destinasjon. Er et rart at turistene flokker til denne byen?

Se nøye på dette bildet fra stranda her i Málaga og se på det som ligger på toppen av innlegget som fremhevet bilde, det er det samme bildet men gir to forskjellige inntrykk. Sånn er det ofte når man kommer til et nytt sted også, ved første øyekast ser man noe…men ved nærmere bekjentskap ser man plutselig mye mer. Sånn har dette området vært for meg, jeg har reist rundt her nede sør i Spania i over 25 år og stadig sett og opplevd nye ting som fascinerer meg.

Så spør du meg om dette er verdens beste sted å bo for folk over eller under 60, ja da vil jeg nok svare bekreftende på det. Kommer jeg til å flytte ned hit permanent? Det tror jeg faktisk ikke, men at jeg kommer til å tilbringe mer tid her nede ettersom årene og artrosene siger på, det er jeg ganske sikker på.

Ønsker alle en fin dag her fra strålende Málaga!  Jeg blir her en god stund denne gangen, så det kommer nok noen små betraktninger herfra i ukene som kommer.

Hasta pronto fra Linda 🙂

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)