Velg en side

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær…det har vi nordmenn lært fra vi var små. Det funker ganske greit i Norge, men når man pakker kofferten for å dra til Costa del Sol så blir det liksom litt annerledes. Her har vi ganske dårlige klær og sko å ruste oss med når den ene dagen etter den andre byr på regn, regn og enda mer regn. Men det behøver jo ikke å bli kjedelig av den grunn. Det er mye hygge å finne på allikevel, bøker som skal leses, filmer og serier som venter på å bli sett og ikke minst…et besøk til IKEA.

Vi tok fatt på en skikkelig ryddesjau her om dagen, ut med alt som lå i boder og kott…det ble organisert flere hauger; kaste, gi bort, kanskje spare på…, definitivt spare på…Og i den forbindelse ble det en tur til IKEA som resulterte i et nytt «ordning & reda system» hjemme hos oss:-) Nå vet vi hva som ligger hvor, hvor mange og hvor mye vi har av lyspærer, verktøy, plaster, solkremer, paraplyer, yogamatter, joggesko og andre ting som finner veien til et kott. Det er jo utrolig hvor mye som har samlet seg opp gjennom de 5-6 årene vi har hatt denne leiligheten, så denne opprydningen kom på høy tid.
På IKEA her i Málaga har de alt vi er vant til hjemmefra, lys, servietter, ting og tang til kjøkken, og selvfølgelig greie møbler. Og hvis  hjemlengselen blir for stor så kan man jo faktisk finne både kjøttboller, røkelaks, knekkebrød og svensk godis i matbutikken.

Etter ryddeprosjektet vårt så har vi selvfølgelig kost oss en hel haug. Vi har oppdaget og gjenoppdaget noen nye restauranter, bl.a. Pez Tomillo ute i Pedregalejo. Denne restauranten besøkte vi for noen år siden og jeg husker den som helt ok, men nå har vi virkelig fått øynene opp for dette stedet etter påskens besøk. Vi var en gjeng på 5 stykker som endte opp her i forrige uke. Vi hadde planlagt å spise på en av restaurantene langs strandpromenaden som vi pleier når vi er ute i koselige Pedregalejo, men denne dagen stod vinden og bølgene rett inn og det var regn i luften. Vi valgte derfor Pez Tomillo som ligger helt i starten av promenaden, litt tilbaketrukket og med mange bord innendørs. Det var så mye godt på menyen at vi bestemte oss for å gjøre som spanjolene gjør når de går ut å spiser, å bestille mange forskjellige retter og smake litt på alt. Det var veldig lurt!

ALT vi fikk på bordet smakte kjempegodt, menyen hadde et rikholdig utvalg med retter fra Middelhavet, Latin Amerika og fra Østen. Som sagt, alle smakte på alt og alle var kjempefornøyde…men min personlige favoritt var en ceviche med tunfisk, fantastisk flott presentert og den smakte himmelsk. Like før pandemien tilbragte jeg påsken i Perú, cevichens hjemland, og har elsket den retten siden. Verdenes beste restaurant ble for øvrig akkurat kåret og den ligger, ikke overraskende, i Lima.
Så hvis du skal til Málaga i nærmeste fremtid, ta turen ut til  Pez Tomillo for en lunsj eller middag, det kan være lurt å reservere bord i forkant. Les mer om restauranten her:
https://www.tuhogarfueradecasa.com/pez-tomillo/

Ellers har jo dagene denne påsken gått med til å treffe venner, lage god mat hjemme i tillegg til å spise litt ute, drikke god vin, lese gode bøker og se serier og påskekrim. Jeg begynte akkurat på med tredje bok av en av mine nye favorittforfattere, franske Valèrie Perrin, som heter «De Tre». Etter dagens handletur kom jeg hjem med klissvåte sko og frizzy hår, så da var det bare å lage seg en god kopp ingefær & sitron te, tenne stearinlysene, finne fram litt påskegodt, krype opp i sofaen og finne fram boka. Da koser jeg meg uansett om jeg er på hytta, her i Málaga eller hjemme i Kristiansand.

Det er ikke synd på oss om sola og finværet forsvinner ei ukes tid mens vi er på ferie, men jeg har oppriktig synd på spanjolene som lever og ånder for sin påskefeiring med bibelens historie som utspiller seg på gatene fra morgen til kveld. De fleste av disse har i år blitt avlyst, men noen lysglimt har det vært innimellom, da stimler de sammen og bejubler Jomfrustatuer og Kristusfigurer som seiler forbi på sine store gullforgylte troner, bært av mange hundre menn og kvinner gjennom byens gater. Det synges og  klappes taktfast til musikkorkestrenes skarptrommer, cymbaler og trompeter.

Men det blir jo påske til neste år også, da er påsken 3 uker senere enn i år og sjansen for at værgudene viser seg fra en bedre side er så absolutt tilstede.

Ha ei fortsatt fin påske folkens! Den går mot slutten men her gjelder det å nye til siste slutt…

Hasta la vista fra Linda som gjør klar et par G & T før middagen 🙂         

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)