Velg en side

Akkurat nå for tiden så lyver navnet litt her på kysten…ikke mye sol i sikte, men masse regn, hagl og snø har vært en sjokkartet opplevelse for både de lokale og de besøkende på SOLKYSTEN. Selv har jeg vært på studietur med reiselivsklassen min og vi var heldige og slapp unna det aller verste været de dagene vi var der, men det var mye kaldere enn det pleier og elvene som ofte er helt tørre var plutselig fulle av vann.
Natt til torsdag som var natta før vi skulle dra hjem, våknet vi av et voldsomt bråk…det var hagl på størrelse med kronestykker som gjorde bakken helt hvit på et øyeblikk. Og da jeg gikk inn på Instagram var det pepret med bilder av Málaga med snødekte gater og avsperrede veier som følge av dette.

Selveste Antonio Banderas var også ute med kamaerat på terrassen sin torsdag morgen,  og delte videre dette bildet på Facebook med teksten: Málaga våkner opp i hvitt. Alle som skal komme på Goya- filmprisutdelingen i helgen må huske å ta med seg skiene!

Bildet viser forøvrig de romerske utgravingene som ligger like over gata for Antonio Banderas leilighet, med den flotte bymuren som leder opp til La Alcazaba i bakgrunnen. Ellers er det mye spennende i området rundt skuespillerens leilighet, byens legendariske bar og nå restaurant El Pimpi og det fantastiske Picasso-museet blant annet.

Men selv om vi fikk dårligere vær enn vi hadde forventet så la det slett ingen demper på våre opplevelser. Vi hadde litt regn innimellom og ble det for ille så la vi turen innom et museum eller en restaurant en times tid, og så var det bedre når vi kom ut igjen.

Her er det bilder fra en helt tom Plaza de la Constitución en onsdag formiddag, et veldig uvanlig syn da det som regel er fullt av mennesker her hver dag hele døgnet. Men de andre bildene viser jo at det er fint innimellom og når den verste regnbygen pågikk,  ja da var vi inne på Picasso-museet og koste oss 🙂

Men for de som har tenkt seg til Málaga og begynner å tvile, ikke gjør det! Det er allerede meldt sol og høye temperaturer fra uka som kommer…så fort skifter det!

Og i forhold til hele øst-kysten av Spania som hadde både flodbølger på opptil 13 meter og påfølgende flom og store ødeleggelser, så kom jo Costa del Sol ganske godt ut av det egentlig 🙂

Jeg gleder meg til å komme ned igjen om noen uker og satser på at været vil vise seg fra den beste siden da. Akkurat nå pleier jeg forkjølelse og halsbetennelse som følge av den siste turen, men noen dager i senga med Paracet, Ibux, hostesaft og Strepsils gjør susen…

Hasta la vista fra Linda

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)