Velg en side

I går kom den endelig, den etterlengtede meldingen fra Helsenorge.no som sa at nå var det snart min tur til å få første vaksinedose:-) Málaga føltes plutselig så mye nærmere…

Og med dagens nyhet om at det nå gis grønt lys for vaksinepass fra EU som vil være gjeldende fra 1. juli, ja da kan vi bare begynne å planlegge i stor skala. Jeg gleder meg til å reise selv, og jeg gleder meg til å få besøk av familien som ikke har vært hjemme på veldig lenge. Etter så lang tid med mye frustrasjon er det deilig å kjenne på alt jeg gleder meg til å gjøre nå som dette snart er over:-)

For hver uke som går så føles verden som et tryggere sted. Folk er flinkere til å holde avstand, bruke munnbind, sprite seg inn og ut av butikker…alt dette samtidig som stadig flere av oss blir vaksinert. For min del så er det bare ei drøy uke igjen av skoleåret og min arbeidsplass har vært det mest usikre stedet jeg har tilbragt dagene det siste året. Jeg har hver uke over 130 elever inn og ut av mine klasserom, flere ganger i uka. I tillegg er det en haug av andre elever som jeg møter på i trapper, kantine, ganger og andre fellesrom. Det er kun de som jeg møter på zoom som ikke utgjør en reel smittefare. Men, nå har det heldigvis gått veldig bra for min del, jeg har testet meg en del ganger nå men har heldigvis alltid fått negativ test.

Så nå står altså sommerferien for døren, vaksinen er innen rekkevidde og flybilletten til Málaga i høstferien er i boks. Jeg snakket nettopp med min gode venn, Karl Gunnar i Málaga, og han kunne fortelle at nå var det snart slutt på obligatorisk bruk av munnbind der nede og alt var i ferd med å normalisere seg. Over 70 % av Andalucías befolkning er nå vaksinert, så der ligger de jammen meg et godt stykke foran oss her hjemme på berget.
Så nå kjenner jeg nesten lukten av gambas pil-pil og stekte sardiner på spyd fra grillene på stranda her jeg sitter…Det skal bli fantastisk å sette seg ned på en av de lokale chiringuitos på strandpromenaden og hive innpå skjell og hvitløksmarinerte reker, sammen med et glass iskald verdejo som er den spanske varianten av sauvignon blanc drua.

Så da går jeg for mitt nye slagord – «I will travel again» very soon…

Reiseglad hilsen fra Linda

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)