Velg en side

En dag vi snakket om fiskerestauranter med en av våre spanske venner sa han at ingen tilbereder fisk som de gjør det i Cádiz-regionen. Jeg har vært innom Cádiz et par ganger men kan ikke huske at jeg spiste fisk mens jeg var der, så da tok vi vår venns oppfordring på strak arm og gikk for å teste ut dette. Vi trengte heldigvis ikke dra til Cádiz for ifølge han var det spesielt en restaurant i Málaga som vi burde teste ut, Er Pichi de Cai. Denne restauranten ligger ikke inne i selve bykjernen men litt ute på vestsiden av byen, ikke langt fra Antonio Banderas-stranden som jeg har omtalt tidligere. Et par kvartaler opp fra sjøen ligger det ei gate som heter Calle Tomás Echeverría med massevis av restauranter og veldig få turister i sikte… Er Pichi de Cai er tydelig populær, det er ikke så mye plass inne i selve restauranten men det var satt opp mange bord med høye barstoler på fortauet utenfor og vi fikk heldigvis et lite bord for oss to.

På veggen utenfor restauranten er alle menyer, for både vått og tørt, skrevet på store tavler – så vi slapp å dille med menyer med liten skrift i halvmørket. Vi bestilte ei flaske hvitvin til 14 Euro etter anbefaling fra kelneren, som selvfølgelig var fra Cadiz…,akkurat som alle vinene på kartet.
Vi nøt den gode vinen mens vi studerte tavlene med alle de for oss nye fiskerettene, og vi måtte rådføre oss med kelneren før vi endte opp med å prøve en av de klassiske konserverte tunfiskvariantene og en helgrillet hvit fisk med en spesiell grønnsaksblanding, Caballa asada con Pirinaca. Den siste retten hadde forøvrig fått sin helt egen tavle:-)
Stemningen på fortauet var god, det kom og gikk folk hele tiden og det var alltid en kø av folk som ventet på å få et bord. Vi var glade for nye matopplevelser denne kvelden, tunfisken som var konservert og badet i en saus av Pedro Ximenez sherry var nok en tanke annerledes enn vi hadde forventet…men det er vel også litt av meningen med å gå på lokal restaurant for å spise fisk på Cádiz-manér. Den eneste begrensningen ved å gå her kan være språket, det er helt klart en fordel å beherske spansk da alle menyer og antakeligvis de aller fleste kelnere her holder seg til spansk. Så ta iallefall med ordboka og hiv deg uti det…det er jo ikke så farlig om du ikke vet hva du får på tallerkenen, godt er det sikkert uansett!

Que aproveche!

   

 

 

 

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)