Velg en side

Litt utenfor byens kjas og mas ligger et av mine favorittsteder i Málaga, Pedregalejo. Her går livet litt roligere for seg, fargene er litt lysere og pulsen går litt saktere. Jeg har nevnt dette stedet i flere tidligere innlegg, men noen ting kan ikke nevnes for ofte. Man kommer seg ut hit ved å gå en times tid langs strandpromenaden på Malagueta-stranden, har du en sykkel så vil det ta ca. 10-15 minutter, bussene går fra sentrum flere ganger i timen…og har du dårlig tid så koster en taxi ut her 5-6 Euro.

I Pedregalejo er det ikke en lang strand, men flere små bukter med sandstrender. Langs selve promenaden ligger det mange koselige cafeér og restauranter, husene er små fiskermannshus som er malt i forskjellige farger og stemningen her ute er veldig avslappet. Det ligger mange språkskoler her ute så det er et stort innslag av studenter som tilbringer en eller flere uker her innimellom.

 

Bak selve strandområdet finner du et herskapelig boligområde med lekre villaer fra begynnelsen av forrige århundre, mange av dem omkranset av store hager hvor det bugner av store bouganvillaer og eksotiske trær.Det er kjempefint å gå tur i dette flotte området der kun fuglesang og en og annen vakthund er det eneste som bryter stillheten. Midt inne i dette  boligområdet ligger også en veldig berømt kirke, Santissimum Corpus Christi,  som blebygget i 1943 og velsignet i 1949 av biskopen av Málaga. Oppe i fjellene og i åsene bak dette flotte området ligger det også en del katolske skoler for spanske barn, de er private og man kan i noen tilfeller også bo i internat på disse skolene. Det er fremdeles vanlig med rene gutte- og jenteskoler og de bruker alltid skoleuniform som viser hvor de hører til.

Etter vår lille rusletur i den øvre delen av Pedregalejo dro vi ned mot stranda igjen der vi fant en perfekt plass for et lite glass øl i varmen. Etter hvert ble det både lunsj, en tur på stranda med sol og bading og en lite ettermiddagslur i sanden. Sånn er det å ha ferie…vi suser fra det ene til det andre, i rolig tempo. Det er fremdeles ganske varmt her nede så det er ikke noe å stresse etter 🙂

Ønsker alle en fin sommerdag her fra Costa del Sol.

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)