Velg en side

August her hjemme på berget har vel ikke akkurat innfridd når det kommer til været i år… Det er jo litt som å være i tropiske strøk, intens varme den ene timen og et usannsynlig regnvær timen etter, og helt umulig å vite om man skal ha på regnjakke eller sommerkjole. Jeg hadde drømt om en deilig Indian Summer i år, den kom altså ikke…men jeg har heldigvis leilighet i Málaga så jeg vet at 4 timers flytur unna så ligger de deilige strendene og venter på meg. Og de siste dagene har jeg fått en del henvendelser fra folk som lurer på hvor lenge det er varmt og godt nede i Sør-Spania og de blir glade når jeg sier at det er langt utover høsten.  Det er ikke uvanlig å bade langs strendene på Costa del Sol til ut oktober og ofte til langt ut i november. Og faktisk er det bare deilig når temperaturen synker litt, da orker man å ta en powerwalk eller løpetur tur langs strandpromenaden og kanskje legge inn ei lita treningsøkt. Noe av det beste jeg vet er å stå opp så tidlig at jeg får med meg soloppgangen langs strandpromenaden, begge bildene under her er fra sånne turer . Det første er fra strandpromenaden i Torremolinos og det andre fra nabobyen Benalmádena. Jeg bor ofte i de byene når jeg har oppdrag som reiseleder for pensjonistgrupper, og det geniale med å være i disse byene er at man kan spasere mellom disse byene langs stranda.

Strendene i Málaga har jeg jo skrevet om her på bloggen flere ganger før, men de fineste strendene i Andalucía finner du ikke på Costa del Sol – men på Costa de la Luz som betyr Lys-kysten. Men da har du også beveget deg fra Middelhavskyst til Atlanterhavskyst, og fargen på strendene er blitt mye hvitere og vannet mye kaldere. Men vakkert er det virkelig!

Et veldig populært sted å dra for å kite og surfe er den aller sydligste byen på det spanske fastland, Tarifa. Her er det en kul og laidback stemning på cafeer og hoteller og strendene er helt nydelige som dere kan se på bildet her.  Det er også fra denne byen jeg pleier å ta ferjen over til Tanger i Marokko, et spennende dagsbesøk i en helt annen verden. Kan anbefales!

 

Og utover høsten og vinteren er det også helt fantastisk å sitte på en av strandrestaurantene å se utover havet og få med seg solnedgangen – dette bildet ble tatt en sen ettermiddag i januar fra en strandrestaurant like utenfor Marbella.

Så som du sikkert skjønner, langs Solkysten kan du få magiske opplevelser fra soloppgang til solnedgang hele året rundt. Så er du lei av uforutsigbart vær og har lyst å ha noe å se frem til? Da vil jeg anbefale deg å booke flybilletter til Málaga og så kan du bare begynne å glede deg til noen fine dager i sola:-)

Saludos de Linda

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)