Velg en side

Jeg har vært veldig fraværende her på bloggen den siste tiden og det skyldes i stor grad at jeg ikke har vært i Málaga på en stund og at det har vært en hektisk høstoppstart her hjemme på Sørlandet. Men nå ligger pass og billetter klar på kjøkkenbenken og Málaga venter på meg og min kjære. Vi skal tilbringe 10 herlige dager i vår favorittby, holde på med oppussing av vår nye leilighet, møte venner og kjente som er på ferie i distriktet og ha besøk av gode venner fra det kalde nord. Vi gleder oss masse til alt!

Tradisjonen tro så må vi nesten alltid starte en av de første morgenene med en rask spasertur opp til Gibralfaro før vi spiser en god frokost. Det er mange veier som fører til toppen, så de siste gangene har jeg prøvd et par nye varianter for moro skyld. Uansett er belønningen alltid den samme, en fantastisk utsikt over byen og havet i alle retninger. Det eneste du behøver for å gjøre denne lille utflukten er litt gode sko og ei flaske med vann 🙂

En annen viktig ingrediens på en tur til Málaga er selvsagt å spise godt og restaurant-utvalget i denne byen er enormt. Jeg får ofte spørsmål om hva jeg vil anbefale og da er lista ganske lang. Når jeg selv skal ta med venner eller kunder ut å spise så kommer det selvfølgelig an på om de har spesielle ønsker, vil de ha fisk har jeg noen klare favoritter og ønsker de tapas er det andre. Men hvis jeg skal velge en restaurant som alltid innfrir på mat og service og som er like gode på kjøtt og fisk, så velger jeg ofte La Reserva del Olivo som ligger like ovenfor gågata Calle de Larios, på Plaza del Carbón.
I et vakkert rødt hus med en stor uteavdeling ut mot gata ser man allerede på vei inn at dette er et bra sted. Her får du hvite duker og tøyservietter, fine vinglass og et rikholdig utvalg på menyen og på vinkartet.

 

 

Ønsker du å sitte ute bør du alltid reservere bord noen dager før, dette gjelder faktisk hele året rundt. Når det blir litt kjøligere i vintermånedene har de varmelamper som gir god varme langt utover kvelden hvis man velger å sitte ute. De er ikke begeistret for å ha store grupper ute (vanligvis max.8-10), er man flere blir man gjerne henvist til en av salongene inne eller opp i 2. etasje som også er veldig fin, men man mister jo kontakten med folkelivet utenfor. La Reserva del Olivo er også veldig opptatt av olivenoljens betydning i det spanske kjøkken, noe som gjenspeiles i navnet. De serverer både lunsj og middag og har i tillegg til de vanlige spanske spesialitetene også mange tradisjonelle fisk- og kjøttretter på menyen. En av våre absolutte favoritter her er en fisk som heter Pargo som de baker i salt, den er helt nydelig! Jeg har aldri opplevd at folk har blitt skuffet over kvaliteten på maten her, det eneste noen klager på er at det synes de får for mye mat når vi har valgt en hel meny med forrett, hovedrett og dessert. Men det er en klage vi heller får leve med…

Så da sier jeg bare Que aproveche! som betyr God apetitt! på spansk…og er du i Málaga i høstferien så ses vi kanskje her på La Reserva del Olivo?

Matglad hilsen fra Linda

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)