Velg en side

Det nærmer seg ferietid og mange har allerede lagt planer for hele sommeren, mens noen tar det mer som det kommer. Jeg får en veldig hektisk juni måned i år, med flytting fra hus til leilighet i byen, avslutning av nok et skoleår, mange oppdrag som sensor i øst og vest og sommeravslutninger her og der. Men, når alt dette er over så er det rett på flyet til Málaga for en lang og god ferie.

Det blir herlig å komme ned til god varme ved Middelhavet og late dager på stranda, men samtidig være i en by hvor det er et rikt tilbud av museer, restauranter, butikker og flotte turområder langs både havet og oppover i åsene bak byen. Og hvilken annen by har en park som er som en botanisk hage, gratis for alle og åpen 24 timer i døgnet? Hvis du ser på oversiktsbildet helt øverst her så ser du denne flotte parken som en stor grønn lunge som ligger like ovenfor promenaden som går nede langs sjøen. Dette er faktisk et av mine absolutte favorittsteder om sommeren. Jeg går alltid gjennom denne parken på vei til og fra stranden om sommeren, det er kjølende og deilig å gå her under de store trærne og palmene som huser de glade papegøyer som kjaser og kvitrer dagen lang. Jeg finner meg ofte en benk her inne i parken på ettermiddagene og setter meg ned med ei bok og ei flaske kaldt vann. Av og til finner jeg roen til å sitte her og lese, andre ganger kommer jeg i snakk med andre som har søkt inn her i skyggen. Mange er her med hundene sine som søker bort fra sola, og som alle vet så er jo hundefolk lette å komme i snakk med – og da jeg er i overkant glad i våre firbeinte venner så liker jeg ofte eierne deres også 🙂

Innimellom alt det grønne så finnes det utallige små kunstverk av blomsterbed, statuer på sokkel og vakre benker med fargerike fliser i alle mønstre. Man gjør seg flid med både pynting og vasking i det offentlige rom i Spania, og i Málaga er det et velkjent fenomen at det lukter såpe fra de rengjorte gatene , hver morgen hele året rundt. Det er ingen som tenker at det er en god idé å spytte ut tyggis, snus eller kaste ispapiret på gata eller i blomsterbedet…så hvorfor kan vi ikke få dette til her hjemme hos oss?  Ja det er mye man kan undre seg over, men i mellomtiden velger jeg å nyte alt det vakre og bra som Málaga har å by på for både turistene men ikke minst for de som bor her hele året.

God helg til alle som leser bloggen min! Håper vi ses i Málaga en vakker dag!

Hasta la vista fra Linda 🙂

 

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)