Velg en side

September er her…og jeg har nok en gang billetter liggende med et håp om endelig å komme meg ned til Málaga innen utgangen av denne måneden. Jeg har ikke skrevet noe her på veldig lenge, det ble etterhvert så fjernt alt som hadde med Málaga å gjøre. Nå er det snart 20 måneder siden sist jeg kunne vandre rundt i min favorittby, sette meg ned på en fortauscafé og bestille tapas og god vin, bade i Middelhavet og nyte det gode liv langs Costa del Sol. Men nå øyner jeg et håp, leiligheten min en endelig i bruk av en venninne som er i Málaga på språkskole, og hun forteller at livet i Málaga føles trygt og greit for tiden.

Jeg leste nettopp dagens lokalavis der de fortsetter å melde om ganske høye smittetall, men den spanske regjeringen nådde sitt mål om å ha ca. 70% av befolkningen vaksinert innen utgangen av august. Dette målet ble kunngjort tilbake i april i det man anså at «flokk-immunitet» kunne oppnås ved å nå dette målet. Fra et helseperspektiv er målet på 70% nå mindre viktig i lys av Corona-virusets Delta-variant og ekspertene har nå justert vaksinemålet til 90% for å nå denne såkalte flokk-immuniteten.
I Málaga som her i Kristiansand har de nå satt opp mobile vaksinestasjoner der man kan komme å ta en drop-in vaksine, alt for å prøve å nå målet så fort som mulig. Så jeg tenker at hver dag, hver uke og hver måned så kommer vi nærmere målet og vi kan snart føle oss trygge igjen.

 

Her hjemme ser jeg også at stadig flere flyselskap og reiseselskaper begynner å avertere for nye flyvninger til Málaga og ellers pakkereiser til store deler av Spania, Málaga inkludert. Dette er jo gode nyheter for oss som er utålmodige etter å komme oss ut på tur, men det er også veldig gode nyheter for de innfødte som venter på at hotellene og restaurantene igjen skal fylles opp med glade turister og mange arbeidsledige guider og andre som er avhengig av turister for å kunne heve lønna si.

Ja, da er det vel bare å håpe på det beste…at det ikke dukker opp ennå en mutant av dette hersens viruset, eller at en 5. bølge skal sveipe over Europa og sette oss sjakk matt igjen!

Jeg har iallefall full nedtelling til at jeg kan sette meg på flyet og etter noen timer lande i mitt fantastiske Málaga 🙂

Ønsker alle ei fortsatt fin uke!

 

Reiseglad hilsen fra Linda 🙂

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)