Velg en side

Kan jeg endelig begynne å planlegge neste tur til Málaga? Nå er det snart 10 måneder siden jeg tilbragte ei uke på vinterferie i min favorittby. Jeg har kastet en haug av flybilletter i søpla siden den gang, coronatiden ble mye lenger enn noen av oss klarte å forestille oss for alle disse månedene siden. Men, nå føler jeg endelig at det faktisk er et lys i enden av denne lange tunnelen…

Vaksiner produseres i et svimlende høyt tempo og sendes ut fra Brussel på egne cargofly med lagringskapasitet i 70 minusgrader. Og blant de landene som står først i køen for å starte vaksinering av sine hardt prøvede innbyggere,  er også Spania.

Spanias statsminister Pedro Sanchez har lagt frem flere detaljer om utrullingen av Covid-19 vaksinen i Spania. Den blir trolig distribuert allerede i januar til over 13.000 steder over hele landet. Tallet 13.000 er grovt regnet det samlede antallet offentlige helsesenter og klinikker i Spania. Statsministeren har tidligere sagt at vaksinen skal distribueres gratis via det offentlige helsevesenet.

En gruppe fagfolk og vitenskapsmenn vil definere hvem som først vil få vaksinen. Blant de som nevnes som de første er de ansatte i helse-sektoren, pasienter på pleiehjem og de eldre, de kronisk syke og de i høy-risikogruppene. Spania har i første omgang reservert 20 millioner doser av Pfizer vaksinen. Dette er nok til å vaksinere 10 millioner personer.

På oversiktsbildet ser vi årets julepyntede hovedgate i Málaga, Calle Larios, i all sin prakt. Men i år kan vi si at det er med et slør av melankoli da gaten ikke kan fylles til randen med feststemte mennesker som i alle tidligere år. I år kan det være et begrenset antall mennesker der samtidig, med påbudte munnbind, og alle må være hjemme i egne hus innen kl. 22.00 da portforbudet trer i kraft.

På dette bildet ser vi byens populære borgermester, Francisco de la Torre, som har hatt denne posisjonen siden år 2000. Han har virkelig klart å sette Málaga på kartet som en populær kunst- og kulturby og hans tilstedeværelse i byen er upåklagelig. Selv etter å ha vært innlagt og behandlet for Corona og med sin relativt høye alder på 78 år, så spankulerer han daglig rundt i byen sin og snakker med innbyggerne. Ingen ønsker normaliteten og hverdagen tilbake til Málaga mer enn han og forhåpentligvis så får både Torres og alle oss andre Málaga fans oppleve dette ganske snart.

Så da gjenstår det bare å se om våre ønsker går i oppfyllelse og at vi plutselig sitter på et fly igjen, hvis det fremdeles går noen fly ut fra en nærliggende flyplass…

I mellomtiden ønsker jeg alle en god adventstid, og advent betyr jo ventetid…og det er akkurat det vi holder på med – vi venter på bedre tider!

Adventshilsen fra Linda

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)