Velg en side

Nå står påsken for døra og Málaga gjør seg klar for den store festen, La Semana Santa!

Helgener trilles ut av sine garasjer og pyntes etter alle kunstens regler. Akkompagnert av såre trompet-toner og  iltre trommeslag bæres de rundt i byens gater på store troner av gull og sølv, pyntet med blomster og levende lys. Røkelsen legger seg som en eim over store deler av byen og så går det slag i slag gjennom den lange hellige uken nesten døgnet rundt. Tusenvis av byens borgere deltar i prosesjonene, det gjenfortelles alt som skjedde i påsken for snart 2000 år siden; Jesus lidelse, død og oppstandelse…og musikken, farger på blomster og kostymer gjenspeiler stemningen. Langfredag høres tunge trommeslag og det hersker en trist stemning i byen, mens på søndag 1. påskedag er det glade trompeter og basuner som feirer oppstandelsen.

Jeg tilbrakte hele påsken i Málaga i fjor, og de første dagene hang vi ut av vinduene for å filme og fotografere når det skjedde noe på utsiden. Vi bor på en plaza i en sentral del av gamlebyen, så vi skjønte fort at ALLE prosesjonene skulle gå forbi oss. Det er lov å si at vi ble litt mettet av trompeter og trommer etterhvert, men at det er en fantastisk atmosfære og en spektakulær begivenhet kommer vi ikke forbi.

Jeg vil med dette ønske alle ei riktig god påske med noen bilder fra påsken i Málaga 2017, tatt fra soveromsvinduet mitt:-)

FELIZ SEMANA SANTA A TODOS!

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)