Velg en side

Å leie sykkel når man er på byferie er som regel en veldig god idé, også her i Málaga. Det enkelt og billig å leie sykler, både vanlige by-sykler og el-sykler for de som foretrekker det. Ja til og med Segways kan man leie, men da som en del av en gruppe med guide. I SOHO-området har det dukket opp flere utleiesjapper, i gatene rundt Hotel Valeria finner du flere. Her på bildet er tilbudet fra en av disse i SOHO.

Men hvor skal du sykle? Du kan ta turen vestover langs de flotte strendene og svinge oppover mot universitetsområdet og campus, her er det veldig fint tilrettelagt for sykling da mange studenter bruker sykkelen som fremkomstmiddel. Men hvis jeg har lyst å komme meg litt ut av byen pleier jeg å dra østover, og sykle langs bystranden Malagueta, i retning Pedregalejo og El Palo. Langs denne strekningen er det mange flotte områder som man kan ta avstikkere til oppover i høyden, men vil du bare cruise langs middelhavstrender så holder du stø kurs rett fram. Pedregalejo er en veldig sjarmerende del av Málaga, der er det litt roligere tempo og de har koselige spisesteder langs strendene. Her ute finner man også flere språkskoler, bl.a. EF sin kjente skole som er veldig populær. Man får litt småby-følelsen når man kommer ut hit, der finnes flotte villaområder og en litt mer brokete bygningsmasse og en uformell stemning nede mot strandpromenaden. Her som ellers langs strendene finner du de lokale restaurantene, Chiringuitos, som serverer deilige tapas, med ferske råvarer fra havet.

    

Når du sykler fra Málaga langs stranda Malagueta er det første spisestedet du kommer til EL BALNEARIO. Det ligger på høyre side ved sjøen der området Pedregalejo begynner. Dette er det perfekte sted for lange lunsjer, og har du med badetøy i bagen kan du ta deg en dukkert på den lille sandstranden i samme slengen. På lørdager & søndager har de levende musikk som starter i 5-tiden. Her er det viktig å booke bord i høysesongen, veldig populært blant de lokale, og brukes også til store familiefeiringer.

Fortsetter du videre langs stranden i Pedregalejo ligger det mange hyggelige lunsjrestauranter på promenaden, litt mer lokalt enn inne i selve Málaga.

Så er du litt rastløs en dag og har lyst å komme deg ut av bykjernen og litt bort fra turistene så vet du hvor du bør dra…

Málagahilsen fra Linda

 

 

 

 

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)