Velg en side

Sen oktober her i Málaga føles som en god sommer på Sørlandet. Men i butikkvinduene viser de oss deilige tykke strikkegensere, fuskepelser  og vinterens støvlett-trender. Julegata er under full planlegging allerede og det monteres store lys-installasjoner over hele gågata, det er en stor happening når gågaten Calle Larios inviterer til lystenning i slutten av november. Folk fra fjern og nær valfarter til byen for å komme i julestemning, og med to lysshow hver kveld så kommer du garantert i den rette stemningen. Så har du aldri tenkt på at Málaga er en perfekt by å dra til på denne årstiden, får du kanskje en idé nå. Her finnes et fantastisk shoppingtilbud, du kan sitte ute å spise både lunsj og middag stort sett hele året, du kan kjøpe med deg hjem deilige oster og skinker til julebordet og du kommer garantert i julestemning – bare sjekk disse bildene!

  
Fra venstre, gata som den ser ut denne helgen og til høyre hvordan den skal bli om noen få uker. I fjor var dekorasjonene sterkt inspirert av katedralen i Málaga, et av byens viktigste byggverk og en viktig institusjon.

Málagas katedral ligger sentralt i gamlebyen, kun få minutters gange fra Calle Larios. Her pynter de også opp til jul med masse lys og vakre dekorasjoner. Julen i Spania feires med julemesser og familiemiddager i juledagene og det hele avsluttes med De Hellige 3 Kongers dag den 6. januar, da barna får gaver i støvlene de har satt ut på balkongen kvelden før. Ellers er ikke julen den helt store religiøse happening her i landet, de sparer på alt kruttet til påskefeiringen. Da trilles alle helgener ut og de holder det gående hele påskeuken til ende med prosesjoner, lys og røkelse, såre trompeter og trommeslag som runger over byen.

 

 

På  baksiden av kirken valgte de en litt mer Disney-aktig variant av julepynting i fjor, det er sånn julen skal være her i Spania…litt kitch og litt glam oppi alt det tradisjonelle. Som avslutning legger jeg ved en liten videosnutt jeg fant på youtube fra en vanlig novemberkveld i Málagas julepyntede Calle Larios fra 2017. Så kommer du ikke i julestemning nå så skjønner jeg ingenting…

Ønsker dere alle ei fin førjulstid med denne så lenge!

Glitrende hilsen fra Linda i Málaga

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)