Velg en side

Endelig kan vi feire jul igjen i Málaga, nå er det 3 år siden sist. Jeg har heldigvis fått et par turer ned nå i høst og vinter, jeg hadde en lang og god høstferie der nede i oktober og nå sist helg en liten svipptur på noen få dager. Det er mye som er veldig greit også i forbindelse med å reise nå for tiden; lite kø på flyplasser, det er god plass på flyene, bagasjen kommer kjapt på båndet og folk er blitt vant til å holde avstand og ikke dytte seg fram. Men, det er jo trist å se hvor nedstengt mye fremdeles er på de samme flyplassene og hvor begrenset tilbud det er overalt. Og så er det jo en del andre ting å tenke på, man skal fylle ut skjemaer til spanske helsemyndigheter i kort tid før avreise der man skal få en QR-kode i retur hvis man blir klarert for ankomst Spania. I tillegg må man passe på å ha lastet ned det norske Corona-sertifikatet med riktig farge, altså den som skal være godkjent i EU. Og så må man selvfølgelig huske på å ha med seg nok munnbind, sprite seg rikelig med jevne mellomrom og holde god avstand til folk og fe.

Når jeg var ned sist helg var det ganske mye folk ute i gatene, de holdt ikke akkurat meteren og de krevde ingen Corona-pass for å komme inn på restauranter e.l. Men, dette blir nå innført fra kl. 24.00 natt mandag 20. desember i Málaga. Men det tenker jeg er helt fint, da vet man i alle fall at de som sitter på samme restaurant er vaksinerte, og så må de som ikke er med på dette heller holde seg hjemme.

       

Calle Larios glitrer og skinner i vakre farger, og to ganger hver kveld braker det løs med et spektakulært lysshow, akkompagnert av høy julemusikk fra store høytalere nedover hele den lange paradegaten.

Her er en liten smakebit på Mariah Careys bidrag til spansk julestemning:

 

   

Men ikke alle gater er fulle av støyete musikk og full halloi. Disse bildene er fra ei av de koselige smågatene i gamlebyen, Calle San Juan, og her henger lysekronene og vaier og sprer hyggelig julestemning.

Nå er det bare et par timer til jeg sitter på flyet nedover igjen, det skal bli helt nydelig. Vi skal ikke feire en vanlig jul med tanke på mat og tradisjoner, vi er 3 voksne mennesker som tar det akkurat som det kommer i år. Vi skal nok spise en del måltider ute på restauranter, og sikkert lage noe godt hjemme også. Og så er vi så heldige at vi har gode venner i området som har invitert oss på besøk, noen bor ute på landet og da tar vi toget for å komme oss ut dit. Det viktigste med jul- og ferie er jo å slappe av og kose seg sammen med familie og gode venner. Men som sørlending så er jo juletorsken et must, så den har jeg heldigvis sikret meg kvelden før avreise. Da samles familien hos min skjønne tante her hjemme for å ha en liten julekveld et par dager før julekvelden, med ferske torskeskiver som krøller seg i gryta og alt godt tilbehør som seg hør og bør. Så det blir jo litt i pose og sekk på meg i år

Jeg ønsker alle en god juleferie og så kommer det nok noen stemningsrapporter fra Málaga i løpet av juledagene.

Beste julehilsener fra Linda

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)