Velg en side

Etter tidenes regnfulle november og desember, så er det ingen overdrivelse å si at jeg savner Málaga… og når jeg gjør det så hjelper det å lage litt gode tapas, åpne ei god flaske spansk vin og høre på fin spansk musikk. Da kommer den spanske stemningen inn i huset selv om det er mørkt, grått og vått på utsiden.

Jeg er ganske tradisjonell i mine valg av tapas, det blir ofte albóndigas som er spanske kjøttboller i en god tomatsaus, spansk potetomelett, dadler med bacon og selvfølgelig et godt utvalg i oster og skinker, chorizo og sist men ikke minst oliven. Kofferten min er som regel full av ost og skinke når jeg er på vei hjem fra Málaga, et besøk på det flotte matmarkedet Mercado Atarazanas er alltid obligatorisk før hjemreise. Markedet ligger i en gammel arabisk bygning som tidligere var et verksted for skip, havet stod nemlig helt opp hit til Calle Atarazanas i den arabiske perioden. I dag er det en travel gate som i tillegg til dette populære matmarkedet har både hoteller, banker, supermarked, restauranter og flere små nisjebutikker. Markedet har som regel åpent fra 7-8 tiden på morgenen og de stenger i 2-tiden. Åpent alle dager bortsett fra søndager og spesielle helligdager.

                         

Så mens jeg planlegger familiemiddager i julen her hjemme på det våte Sørlandet, så sitter folk i Málaga og koser seg i sola på uterestauranter og nyter deilige tapas. Jeg sender alle gode tanker til de som kan fråtse i det gode liv og de gode råvarer der nede på kysten, for snart er det januar og da er det min tur til å sette meg på flyet nedover. Og så kan vi jo glede oss over at sola allerede har snudd og at vi går mot lysere tider her oppe i nord. Jeg prøver å ta en morgentur så ofte jeg kan, om jeg er her hjemme eller i Málaga, og i går morges gikk turen rundt Odderøya. Min tur foregikk stort sett i tåke og regn, men da jeg kom helt ytterst på øya så lyste det vakkert ute i horisonten og gav løfter om at bedre og lysere tider er på vei.

Ønsker alle en fin 4. søndag i advent! Nå er ventetiden snart over..

Julehilsener fra Linda 🙂

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)