Velg en side

Det Norske Magasinet er et poulært blad for de mange nordmenn som bor eller oppholder seg mye på Costa del Sol, og i den siste utgaven er det min fine søster og familien som pryder hele forsiden. Som lege og tannlege på sine respektive klinikker er Beate og Bjørn kjente fjes for de aller fleste nordboere som holder til langs kysten, så ikke rart de ønsket dette fine firkløveret som blikkfang på magasinets mai-utgave. Jeg har ikke vært sammen med denne fine familien min siden februar i fjor, vanligvis ses vi annenhver måned, så nå savner jeg dem veldig. Det er Beate som intervjues av Det Norske Magasinet, og hele intervjuet kan du lese her i tillegg til å se mange fine bilder av både Beate og hele familien.

https://issuu.com/norrbom/docs/det_norske_magasinet_mai_2021?fbclid=IwAR1v_9dB7cub1_R7dIqK516muPGBtXzCxrSeLrpyWWic2flEwWB6jpehSP8

Erika som fylte 13 år for et par dager siden var også i medienes søkelys i forrige uke, det  kan du lese mer om i forrige innlegg her på min blogg. Hun var nemlig invitert til borgermesterens kontor for å snakke om hvordan vi feirer den norske nasjonaldagen, og det på lokal -TV på flytende spansk:-)

Jeg skrev et innlegg om Beate og Bjørns klinikker og det tilbudet de kan tilby for et par år siden, så her kommer en liten reprise for de som ikke fikk det med seg forrige gang,
https://www.mimalaga.no/blog-post/ikke-farlig-a-bli-syk-pa-solkysten/

Så da vet du det, det er altså ikke farlig å bli syk eller få tannpine mens du er på ferie på Solkysten, det kan faktisk være en fordel…da er du iallefall i de beste hender!

Så nå gjenstår det bare å komme seg dit, på tur sydover igjen…og faktisk ha mulighet til å få lov å komme hjem igjen. I følge regjeringens siste beslutninger som ble publisert 21. mai, er det nå endringer i karantenehotellordningen og lettelser i restriksjonene for innreise.
Reisende fra EØS/Schengen-land som har færre enn 150 smittede per 100 000, blir untatt kravet om karantenehotell etter innreise til Norge. Snittet for Spania er pr. 20.mai 139,89 pr 100.000.

I pressemeldingen fra regjeringen skriver man:

Reisende fra europeiske land som har færre enn 150 nye smittede per 100 000 de siste 14 dagene og maks 4 prosent av de som testes, er positive, slipper å oppholde seg på karantenehotell. De må gjennomføre karantenen hjemme eller på et annet egnet karantenested.

Reisende fra Storbritannia og EØS/Schengen-land som har flere smittede enn 150 smittede per 100 000, må være på karantenehotell frem til de har fått en negativ test tatt tidligst etter tre døgn. De må fullføre karantenen hjemme eller på et annet egnet karantenested og kan teste seg ut av karantene tidligst etter sju døgn.

Les hele pressemeldingen om karantene-hotell fra Regjeringen.no

Så da satser jeg på at vi snart er på vingene igjen, jeg gleder meg veldig til å lande på Málaga flyplass og kjenne den gode luften slå i mot meg. Jeg gleder meg selvfølgelig også til å treffe igjen familien min, gode venner og naboer. Og så gleder jeg meg til å spise mine favoritt-tapas, gå på stranda og bade, stikke innom et par museer som jeg ikke har besøkt på lang tid og ellers bare slentre rundt i favorittbyen min…med eller uten munnbind:-)

Hasta la vista og fortsatt god pinse til alle fra Linda 🙂

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)