Velg en side

Málaga er min favorittby!

Jeg elsker å være her hele året. Jeg er i Málaga for å jobbe, besøke kunstmuseer i verdensklasse, shoppe i et mangfold av lekre butikker, slappe av med familie og venner eller rett og slett bare være…
Jeg elsker å være her når været er fint, da kan jeg ta en tur på stranda eller bare sykle rundt i lette sommerklær. Men jeg elsker også å være her når det regner og blåser. Da kryper jeg opp i sofaen med ei god bok, i verdens beste leilighet midt i gamlebyen,  hvor det surrer av liv hele døgnet.

Hva er det som er så spesielt med Málaga?
For mange er dette bare en by de lander i, for så å sette kursen vestover mot kjente turiststeder som Torremolinos, Fuengirola, Marbella og Puerto Banús. Mange haster i vei ut av flyet med golfbager og små veskehunder til livet med glitter og glam langs Costa del Sol. Men for meg er selve juvelen i kronen den lille storbyen Málaga.

Det har bodd mennesker i Málaga i langt over 2000 år – og med god grunn. Her finnes romerske ruiner, arabiske festinger og bymurer, imponerende adelshus og lange flotte strender. Det er en universitetsby som lokker til seg spanske så vel som utenlandske studenter. Kunstneren Pablo Picasso ble født her i 1881 og hedres i dag med et fantastisk museum. Antonio Banderas er en annen av byens store sønner, han har fått sving på Málagas Internasjonale Filmfestival som arrangeres her hvert år i mars.

Julegatene som åpner i slutten av november, karnevalet i februar, de imponerende påskeprosesjonene, den lokale festuken «La Feria de Málaga» i august…ja dette er bare noe av det som setter Málaga på kartet og tiltrekker seg masse folk som vil være med på festen.

I denne bloggen tenker jeg å fortelle litt om Málagas mange hemmeligheter og om mine små og store opplevelser i denne herlige byen.

Bienvenidos a Mi Málaga!

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)