Velg en side

Málagas svar på Aker Brygge eller Tjuvholmen byr også på kunst, fashion, iskremutsalg og restauranter i alle varianter. Men her kan man lett gå i den klassiske turistfella… det finnes bl. a. en indisk/meksikansk restaurant som jeg vil anbefale folk å unngå, med mindre du elsker fajitas og nachos som smaker tikka-masala eller klassiske indiske retter som har fått en dæsj med guacamole og ostesaus. Her har de med andre ord tolket fusion og crossover-food på sin egen måte…

Men moloen kan så absolutt bli stedet man går og spiser for de helt store anledninger, og da tenker jeg spesielt på Restaurante José Carlos Garcia (JCG). Stjernekokken som har gitt navn til restauranten er også hedret med ei stjerne i Michelinguiden, og da har man selvfølgelig en viss forventning i det man trer over dørstokken for en helaften. Vi hadde gledet oss lenge, og sammen med min kjære søster og svoger startet vi kvelden med et glass champagne hjemme hos oss før vi spaserte nedover den lekre havnepromenaden og utover moloen en kveld i vinter. Vi ble tatt i mot på aller beste måte og vist til et stort bord med en fantstisk utsikt over hele havnen og opp mot den opplyste Alcazaba, det gamle arabiske festningsverket som strekker seg helt opp til Gibralfaro. Vi valgte en «desgustación-meny» med drikkepakke og dette tok oss med på en reise i mange nye smaker, som skulle vare en lang og morsom kveld. Å gjenfortelle de ulike rettene vil jeg ikke prøve meg på her, men jeg legger ved noen bilder for å vise hvordan maten blir presentert på tallerken. I tillegg kan jeg legge til at det svinset og svanset kelnere rundt oss hele kvelden som opplyste om ingredienser, framgangsmåter, prosesser og kombinasjoner på en overbevisende og sjarmerende måte. Og så må vi ikke glemme alt det gode som ble skjenket i de mange store og små glassene for å akkompagnere de utallige rettene…Vi nøt alt som kom vår vei og da vi vandret hjemover i måneskinn langs moloen, var alle enige i at det hadde vært en strålende aften.

 

 

  

Ei fornøyd søster smaker på en av de mange spennende rettene, i dette tilfellet en biff-tartar med et hvitt pulver på toppen, noe som viste seg å være olivenolje av beste kvalitet men i en noe uvant konsistens. De andre bildene viser også noen av de mange lekre rettene (vi tror det var 15-16 i alt) som pirret både øyet og smaksløkene denne kvelden.

Er du enda i tvil om du vil bruke en helaften og et lite innhogg i matbudsjettet hos JCG? Ta en titt på denne lille videoen og se en kunstner i aksjon…mat er kunst, kokken er en artist, og vi kan bare lene oss tilbake og nyte showet! Vel bekomme!

Matglad kråkebolle-hilsen fra Linda 🙂

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)