Velg en side

Matisse, Margaritas og Málaga…tre gode ting som begynner på M = et skikkelig kinder-egg 🙂
Málaga byr alltid på spennende kunstopplevelser og gode restaurantopplevelser, og akkurat nå er det den fabelaktige franske kunstneren Henri Matisse som stilles ut på det franske samtidskunstmuseet Centre Pompidou på Muelle 1.

Matisse. Un país nuevo

Matisse er en av mine franske favoritter som jeg har beundret på mangt et kunstmuseum rundt i verden. Han var i begynnelsen av sin kunstnerkarriere sterkt påvirket og inspirert av berømte malere som Manet, Signac og Cézanne men ble etterhvert kjent som leder for den bevegelsen innen kunsten som kalles fauvismen. I 1901 deltok han i sin første utstilling og allerede i 1904 hadde han sin første separatutstilling. Få år etter, 1908-1911, hadde Matisse sin egen kunstskole i Paris. Verkene fra perioden 1906-1917 regnes blant hans ypperste og etter å ha skilt seg av med kunstskolen reiste han blant annet rundt i Europa og Afrika for å holde egne utstillinger. Etter 2. verdenskrig ble han veldig syk av kreft og kunne ikke lenger stå å male lange dager ved staffeliet, derfor startet han med kunstformen decoupage som er en «klippe-klistre-bilder» teknikk som han etterhvert ble veldig kjent for. Her kunne han benytte god hjelp av assistenter mens han selv satt i rullestol eller var sengeliggende i perioder når sykdommen var ekstra intens. Men han farget selv papir som han klippet ut i stykker som han satte sammen så de dannet et bilde, og det kunne ta flere dager før han fant den rette balansen i et slikt bilde. Matisse laget denne type bilder helt fram til sin død i Nice den 3. november i 1954 og til tross for alvorlig sykdom ble han faktisk 84 år gammel. I Nice finnes det et fantastisk museum for Henri Matisse i bydelen Cimiez, mens vi altså her i Málaga nå kan beundre en temporær utstilling i disse dager og fram til 9. juni 2019.

Etter et besøk på Centre Pompidou og mange visuelle inntrykk kan det kanskje friste å leske seg med en Frozen Margarita eller noe annet godt i glasset. På La Fábrica i SOHO, som egentlig er et mikrobryggeri med  egen spiseavdeling og god stemning, elsker de å lage deilige margaritas til damene. Vil du heller sitte ute i sola kan jeg anbefale en av de mange gode takterrassene i byen. Både Hotel Molina Lario og Room Mate Valeria kan by på et godt utvalg leskende drinker på takterrasser med en strålende utsikt over både byen og havet.

Selv reiser jeg ned igjen til Málaga i slutten av måneden med en fin bukett kunstinteresserte sørlandsdamer… Så da kan jeg love at det blir både kunst og fancy drinker i verdensklasse 🙂

Hasta la vista fra Linda

 

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)