Velg en side

Ferskere blir det ikke…, matvaremarkedet i Málaga er et sted du bør besøke! Her finnes alt du kan ønske deg av frukt og grønt, oster og skinker, fisk eller kjøtt…dandert etter alle kunstens regler for å tiltrekke seg vår gunst. Jordbær og asparges i kasser og bunter, ferske dadler og fikener, digre paprikaer i alle fargenyanser ligger sirlig stablet som bjørkeved.

  

  

I fiskeavdelingen glitrer det i sølv. «Bouquerones», eller sardiner som vi kjenner det hos oss, er dandert i morsomme mønstre i disken og ulike fisker, østers og kamskjellene ligger og frister oss på knust is.

Stemningen på markedet er alltid livlig og god, spanske husmødre kommer med sine praktiske trillevogner og handler inn ferske varer til familiens lunsj og middag. Turister blir trukket inn her for å få fine fotomotiv og kommer gjerne ut med en pose frukt eller en ferskpresset juice.

Innimellom salgsbodene finner vi også små tapasbarer, juicebarer og øldisker, og på forsiden av markedet ute på gata har de satt opp bord og stoler hvis du har lyst å nyte lunsjen din akkurat her.

 

 

Markedet som vi ser det i dag gjenåpnet etter en grundig oppussing i 2010, men bygningen har historie helt tilbake til den mauriske befolkningen her på 1300-tallet. Navnet Atarazanas er fra arabisk og betyr ”et sted hvor båter repareres”. Så da vet vi at dette opprinnelig ble bygget for dette formålet og det gir meningen siden vi vet at havet faktisk gikk helt opp hit på denne tiden. I århundrene som fulgte har dette flotte byggverket også vært brukt som kloster, sykehus og skole før det til slutt ble matmarked sent på 1800-tallet. Og at dette er et av byens sentrale møtested for lokalbefolkningen det er helt sikkert, så vil du møte «the locals» så ses vi her på markedet!

  

Litt praktisk informasjon til slutt:
Markedet har åpent fra mandag-lørdag fra kl.08.00 til ca.14.00.Det ligger i Calle Atarazanas, kun et par kvartal ut fra hovedgaten Calle Larios. Uteserveringen fortsetter litt utover ettermiddagen og er et veldig populært lunsjsted for de lokale, midt i en trafikkert gate sånn som spanjolene liker det:-)

Hasta la vista fra Linda 🙂

 

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)