Velg en side

Miramar – navnet sier alt: Se på havet!
Fra det majestetiske Hotel Miramar ser du havet fra de fleste rom og fra alle terrasser og restauranter. Det er mye historie i dette bygget som ble gjenåpnet som hotell i januar 2017, etter en total renovering. Det åpnet for første gang i 1926 under navnet Hotel Principe de Asturias (Prinsen av Asturias Hotel) før det 10 år senere ble tatt i bruk som sykehus da Spania hadde sin blodige borgerkrig som varte fra 1936-39. Etter krigen ble det hotell igjen og da under navnet Miramar, og dette var i drift fram til 1967 da det stengte ned for en lang periode.

Senere ble det brukt som Málagas justispalass med rettsaler og administrative kontorer i 30 år før det ble kjøpt opp av den kjente hotellkjeden Santos som gjorde et omfattende restaureringsarbeid som pågikk i flere år.  Og vipps, endelig fikk Málaga et 5-stjerners hotell i særklasse med navnet Gran Hotel Miramar. Den staselige inngangen til hotellet er på baksiden, inne i en flott park. Her blir vi møtt av staselige piccoloer og i det du trer inn i lobbyen er assosiasjonene til mauriske palasser nærliggende. Elementer fra denne byggestilen er vanlig her i Andalucía som jo var erobret av de mauriske herskerne i nærmere 800 år.

Jeg og min kjære besøkte hotellets uterestaurant tidligere i vår. Vi var litt lei av spanske tapas og hadde lyst å kle oss opp litt for å dra ut å spise lunsj, og vi ble ikke skuffet. Vi nøt et fantastisk måltid i nydelige omgivelser med utsikt over Malagueta, Málagas bystrand og det glitrende Middelhavet. Maten og servicen her er upåklagelig og som de sier på sin egen hjemmeside: LUXURY IS BACK IN MÁLAGA! 

  

Vil du vite mer om Málagas flotteste hotell kan du gå inn her.

Ha en fin dag så lenge!

Málagahilsen fra Linda:-)

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)