Velg en side

Er du interessert i kunst? Da bør du legge neste ferietur til Málaga. Her finnes det noe for enhver smak og ofte er det helt gratis…sånn som på samtidskunstmuseet CAC Málaga (Centro e Arte Contemporráneo) som ligger i bydelen SOHOhttps://cacmalaga.eu/

Jeg er innom der nesten hver gang jeg er i Málaga, det er ikke alltid jeg liker det som stilles ut men det gjorde jeg virkelig denne gangen. Akkurat nå er det to flotte vandreutstillinger som vises fram i de store og lyse lokalene, i tillegg til den permanente utstillingen som jeg aldri blir lei av. Den første av disse to utstillingene hadde et navn jeg umiddelbart likte, den het Soy mi paisaje som betyr noe sånn som «Jeg er mitt eget landskap». Kunstneren var for meg helt ukjent og heter Janaina Tschäpe, en tysk-brasiliansk kunstner som er bosatt i New York. På CAC Málaga stiller Tschäpe ut en stor produksjon på hundre og tjue verk som inkluderer malerier, tegninger, graveringer og fotografier. Dette er verk hun har laget gjennom de siste 20 årene og det er første gang på like mange år at hun stiller ut i Spania. Kunstneren, som er født i 1973, lager stemningsfulle komposisjoner som inkluderer abstrakte landskap som forvrenger oppfatningen av virkeligheten. Hun presenterer bilder som fremkaller den naturlige verden, antyder vekst, overgang og metamorfose. Personlig så følte jeg meg veldig vel i Tschäpes landskap, jeg kommer helt sikkert til å besøke utstillingen en gang til før jeg drar hjem, Utstillingen blir hengende til 3. desember hvis noen andre skulle få lyst til å oppleve dette. Her er et par av bildene jeg ble spesielt fascinert av på denne utstillingen, de blir selvfølgelig ikke rettferdiggjort her, men man kan jo få en idé.

        

Kunstneren sier selv at hun ønsker at penselen skal erobre lerretet…for henne betyr det å male at hun føler det veldig nært, at hun er fysisk tilstede i nuet med kropp og sjel.


Et annet av verkene jeg likte spesielt godt var en samling fotografier, verket måler 203 x 305 meter og er helt fantastisk live. Det heter The Space Between Us (2010), og teknikken hun bruker her er Digital C-print.

I utstillingen Soy mi paisaje arbeider Tschäpe med ideen om at mennesket er en liten brøkdel av den naturlige verden og er en del av den, på samme måte som hun selv er en del av de abstrakte landskapene som presenteres i arbeidene hennes. Hun evner å etablere en samtale mellom maleri og tegning gjennom en fysisk respons der hun, med seg selv som en forlengelse av billedmediet, fanger følelser og opplevelser…med det resultat å være sitt eget landskap.

Den andre utstillingen som også imponerte stort var av en spennende nigeriansk kunstner, Atanda Quadri Adebayo. Men han får jeg komme tilbake til etter neste besøk på CAC Málaga. 

Ønsker alle en strålende dag her fra solfylte Málaga. I dag blir det en tur på stranda og ikke på museum, her er det en ny varmebølge på gang… 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)