Velg en side

Spanjolene gjør ingenting halvveis…det er alt eller ingenting. Når vi ser en uke tilbake i tid,  så virket det som at iallefall Sør-Spania tenkte at dette corona-viruset ikke skulle komme til å angå dem. Neida, coronaviruset liker ikke varme så det er ikke noe problem,  var det mange som sa. Men, så fikk plutselig pipa en annen lyd, da det kom for dagen at dette var et virus ingen kom til å slippe unna uansett hvor varmt det var på Costa del Sol. Og da var det slutt på slendiran. Portforbud, stengte skoler, politi over alt, bøter for å gå sammen med noen andre på gata, forbudt å gå lenger enn 20 minutters tur med hunden, alene. Det er skremmende å se hvor fort det går fra et yrende byliv den ene uka til den totale utryddelse den neste…her på bildet ser vi en nesten helt tom Calle Larios, Málagas populære gågate som alltid er full av folk.

En annen veldig typisk spansk greie er pompøse marsjer og hyllester. Forrige helg plinget det plutselig høyt og tydelig i min mobil da det kom inn en melding på WhatsApp, alle spanjoler bruker det. Meldingen var fra gamle Manolo i underetasjen, han hadde sendt alle oss i huset en høytidelig marsj med tekst, en hyllest til alle som jobbet  i det spanske helsevesenet. Det er jo en fantastisk fin ting, men denne type marsjer gir iallefall meg assosiasjoner til en verden for veldig lenge siden som jeg tenker moderne spanjoler ikke forbinder med glede. Manolo er som mange menn i hans generasjon er en veldig tradisjonell type som jeg tipper står i givvakt når de katolske brorskap går prosesjoner i gatene eller den militære politigarden marsjerer med sorte støvler,  lakkhatter og gevær på skuldra under påskefesten – med hånden på hjertet for fedrelandet.

 

Jeg er daglig innom Málagas lokalavis på nettet og i dag dukket denne opp, en video som viser hvordan Málaga sentrum ser ut i dag…med en tekst som hyller alle som står ansvarlige for å legge tilrette for dette og som kjemper for at vi snart skal få komme tilbake og leve livet i Málaga som før – at vi skal seire over viruset til slutt! Gå inn på denne linken til avisen Málaga Hoy, og klikk på videoen litt lenger nede på forsiden – så får du høre en av verdens flotteste stemmer….

https://www.malagahoy.es/malaga/video-Ayuntamiento-Malaga-agradecimiento-coronavirus_0_1447955480.html

Så da får vi bare håpe på det aller beste for oss alle, både her og der, om at vi klarer å bekjempe dette fryktelige viruset en gang for alle, ved å holde oss inne og følge de oppsatte reglene for hygiene og omtanke for oss selv og de rundt oss!

Og med det vil jeg  bare si som Pavarotti: Venceremos!

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)