Velg en side

I gårsdagens utgave av avisen, Málaga Hoy, får vi bli med en syklist på tur gjennom store deler av byen, helt fra de østlige bydelene Palo og Pedregalejo og langs hele strandpromenaden inn til selve bysentrum. Det er så uvirkelig å se disse stedene jeg selv har tilbragt så mye tid, både til fots og på sykkel, nå helt folketomme og øde. Vil du bli med på denne lille turen så kan du gå inn her.
https://www.malagahoy.es/malaga/Video-bicicleta-trabajador-Malaga-coronavirus_0_1457854653.html

Málaga er en perfekt by å sykle rundt i, og sykkelutleierne har både vanlige by-sykler. racersykler  og el-sykler hvis man vil oppleve Málaga på to hjul og komme seg raskere rundt. Det siste året har det også vært elektriske sparkesykler til leie på flere gatehjørner, og de er spesielt populære blant de unge.

Men jeg sitter jo her hjemme i Kristiansand nå og mimrer tilbake til da jeg var i Málaga på denne tiden i fjor… sjakarandaen står i full blomst på denne tiden, uterestaurantene er fulle av folk og sola varmer godt. Disse bildene viser den fine promenaden som går fra Plaza Marina bort til Muelle Uno, den lange tarmen som går helt ut til fyret og som er spekket med restauranter i alle varianter.

På bildene under her ser vi Plaza de la Merced, plassen der Picasso ble født i 1881, også kjent for sine mange flotte sjakarandatrær som blomstrer i intenst lilla denne tiden på året.

Så nå står de der i full blomst, sjarakandatrærne, kun til glede for de som bor i leilighetene rundt Plaza de la Merced. De eneste som har lov til å bevege seg ute på plazaen i denne corona-tiden er alle duene, som også er et fast innslag her til vanlig. Pablo Picasso vokste jo opp i en av hjørneleilighetene her og noe av de første han begynte å male var nettopp duene han kunne betrakte fra vinduet sitt. Duene dukker opp i mange av hans kunstverk og blir også brukt i Amnesty Internationals viktige arbeid for menneskerettigheter da duen symboliserer fred. For kunstneren selv så må duene ha hatt en veldig spesiell betydning ettersom han valgte å kalle datteren, som han fikk med den franske kunstneren Francoise Gilot,  Paloma – som betyr due på spansk.

Paloma Picasso er i dag en kjent smykkekunstner, hun bor i Frankrike men har en stor internasjonal karriere som vi kan se på den lille videoen her:
https://www.youtube.com/watch?v=ddzq9ycPA80&list=RDCMUCk1IXTn78FtPm8p6ytbvwog&index=1

Så med det vil jeg bare ønske alle ei fin helg og så håper jeg at muligheten til å kunne dra ned til Málaga kommer raskere enn jeg akkurat nå frykter. Men det hjelper å mimre litt og se på gamle bilder, så jeg kommer nok tilbake igjen ganske snart med mer Málagastoff her på bloggen:-)

 

God helg fra Linda

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)