Velg en side

Vi kom hjem fra Málaga tidligere denne uka og allerede nå så frister det å reise nede igjen. Elsker jo normalt Sørlandet om sommeren men regn, vind, tåke…det er ikke min idé av sommer! Planlagte aktiviteter må utsettes eller avlyses, regnbyger kommer og går, gule farevarsler spriter opp hverdagen og varmepumpa går for fullt i hytta. Nå leser vi jo i avisene om røde farevarsler i store deler av Sør-Europa og USA, der holder gradestokken på å sprenges i øvre del av skalaen…varmerekorder, død og fordervelse er i anmarsj.

Men, i Málaga og langs den spanske middelhavskysten er foreløpig alt såre vel. Temperaturen ligger rundt 27 grader, men jo nærmere vi kommer august jo høyere pleier den å bli. Men med strender i alle retninger så er det alltid mulig å avkjøle seg og det er plass til alle på stranda. For å leie seg ei solseng bør man nok komme seg ned på stranda i 10-11 tiden, men de siste gangene jeg har kommet ned på ettermiddagen har jeg bare hatt med meg et lite teppe og lagt med rett på sanden. Da kommer man nærmere havet og kan flytte seg hvis det plutselig blir for mye styr rundt seg. Sola er dessuten så sterk at det kan være en fordel å være på stranda i kortere perioder, selv foretrekker jeg å komme ned etter lunsj og heller bli der til i 6-7 tiden. Da er det mindre folk og sola er ikke så stikkende som midt på dagen.

Vi tilbragte ikke to uker i Málaga som vi har pleid denne sommerferien. Vi dro først til Nord-Spania for å bli litt bedre kjent i regionene Baskerland, Cantabria, Asturias og Galicia. Det ble en fin akklimatisering fra været i Norge. Disse 4 regionene som ligger mot Bizcaya og Atlanterhavet i nord er såkalte grønne regioner, her er det rikelig med regn og ruskevær så naturen ser ut deretter. Vi kjørte litt etter værmeldingen og fant nydelige kystbyer med solfylte strender innimellom regnbyger og tykk tåke. Jeg kommer tilbake til en nærmere beskrivelse av hele turen i et senere innlegg, dette er en reise jeg virkelig kan anbefale alle som har lyst å se et helt annet Spania enn det turistifiserte Spania de fleste forholder seg til.

Tilbake på solkysten etter 8-9 dager i nord var det deilig å kjenne på en jevn og god temperatur døgnet rundt.
Disse dagene ble brukt til mye bading, spaserturer langs stranda og deilige måltider på chiringuitos / strandrestaurantene.

Noe av det beste jeg vet når jeg har ferie og god tid, er å gå ut å spise frokost på små cafeer i byen. Her er et par av mine beste anbefalinger i strøket rett rundt der jeg bor. Jeg starter med REVIV som er en liten café som har spesialisert seg på plantebasert mat, her får man mat uten gluten, sukker og alt er vegansk. De har en innholdsrik smoothie meny som er helt fantastisk, den på bildet er med rødbete, eple, ingefær og en ingrediens til som jeg ikke husker i farta. Helt nydelig! Frokosten denne dagen bestod av glutenfritt brød med smøreost, avocado, knust tomat og karse og smakte himmelsk. Så dette er et kinderegg du ikke bør gå glipp av hvis du er i Málaga, en frokost som er fargerik, sunn og smakfull – og attpåtil ganske rimelig.


De andre frokostrestaurantene som ligger i samme kvartal og som jeg også anbefaler er Ana La Fantastica, et galisisk bakeriutsalg som har spesialisert seg på surdeigsbrød og annet deilig bakverk. Her er det et fantastisk hyggelig personale, nydelige varer og masse plass både ute og inne.  Les mer om hva kunder sier om sine besøk hos den fantastisk Ana her https://no.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187438-d25251525-Reviews-Ana_La_Fantastica-Malaga_Costa_del_Sol_Province_of_Malaga_Andalucia.html

På et annet hjørne i samme kvartalet ligger også cafeen MALA LECHE som oversatt til norsk betyr «dårlig melk» , men i spansk dagligtale betyr det noe som enten kan være ekstremt dårlig eller ekstremt bra, så i dette tilfellet vil jeg tenke det siste:-)
https://no.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187438-d25313047-Reviews-or10-Mala_Leche_Malaga-Malaga_Costa_del_Sol_Province_of_Malaga_Andalucia.html

Begge disse to selger bakervarer over disk, og hos ANA kjøper jeg nydelige kornblandinger til å ha i yoghurten og det herlige surdeigsbrødet til å ha hjemme i leiligheten.

Da vil jeg bare ønske alle en fortsatt fin dag og dere befinner dere i sol eller regn!

Jeg fortsetter å drømme meg tilbake til Málaga og en leskende rødbete smoothie her jeg sitter og ser ut på ei våt brygge på Sørlandskysten.

Hasta la vista fra Linda

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)