Velg en side

Nå har jeg allerede vært her nede i 6 dager og tiden flyr. Det er så mange som skal treffes, så mye som skal oppdateres og så mange etterlengtede ting som skal gjøres og spises 🙂  Denne byen, som mange andre byer som i stor grad lever av turisme, har hatt en tøff periode de siste 1,5 år. Men, nå syder Málaga av en stor optimisme og positivitet som smitter over på alle oss som er her.

Ved ankomst forrige torsdag ble jeg møtt i leiligheten av en fornøyd mann som hadde dratt ned noen dager i forveien, masse fine liljer i vasene og iskald hvitvin. Og allerede samme kveld ble vi hentet av våre gode spanske venner og tatt med til verdens koseligste restaurant som ligger et godt stykke utenfor byen. Der ble vi servert deilige småretter som var laget på ekte hjemmelaget vis, kokt og stekt på gammeldags åpen grillovn med eikeved. Vi satt ute under åpen stjernehimmel og det føltes som vi var langt ute på landet, selv om vi bare befant oss en 20 minutters biltur unna storbyen.

Neste morgenen dro jeg ut for å spise en ekte spansk frokost «pan con tomate», ristet brød med god olivenolje, et par skjeer med knust tomat og et lite dryss med godt salt. Som tilbehør fulgte det ferskpresset appelsinjuice og en sterk god kaffe, endelig kunne dagen begynne! Det var en deilig og litt rar følelse å vandre rundt i Málagas gater igjen, se mye kjent og kjært og samtidig å legge merke til enkelte forandringer her og der. Noen av mine favorittbutikker og restauranter var borte, de overlevde ikke pandemien. Denne kvelden dro vi av gårde med lokalbussen til en av mine favorittplasser i Málaga, Pedregalejo, sammen med en gjeng norske venner og bekjente. Her stiftet vi bekjentskap med en ny restaurant som het Frida Pahlo, som lå helt nede på strandpromenaden. Dette var visst et veldig populært sted med god stemning, så etter at vi hadde ventet lenge og vel på at maten skulle komme på bordet så smakte den heldigvis helt nydelig.

 

Og dagene har ellers bydd på en liste med ting som skulle fikses i og rundt leiligheten og møter med venner som ofte ender opp i hyggelige måltider. Etter 20 måneder så er alt fra bankkort og solkremer gått ut på dato, en oppvaskmaskin husker ikke lenger hvordan den skal vaske, post har hopet seg opp, ting er ikke der vi mener å huske at de skulle ligge osv.osv. Men nå begynner det å gå seg til…og i skrivende stund så sitter jeg her hjemme og venter på en servicemann som skal komme å se hva som er galt med oppvaskmaskinen.

Olav dro hjemover til Norge igjen i dag, litt misunnelig på meg som fremdeles har 10 dager igjen her nede i sol og varme. I morgen skal jeg treffe en god venn for å gå å se en spennende kunstutstilling og så blir det kanskje tid til en liten tur på stranda etter det. Det er masse folk på strendene her nede fremdeles, temperaturene er opp mot 30 grader midt på dagen og sjøen holder ca. 20 grader. Så hvis noen lurer, sommeren varer enda lenge her nede på Solkysten.

Jeg kommer nok tilbake med litt info om kunst og kultur her i løpet av de neste dagene, her er det mye som frister.

Ønsker alle ei fortsatt fin uke, med høstvær oppe i nord eller med sommervær her i sør!

Hasta la vista fra Linda

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)