Velg en side

Neste fredag, 24. november kl.19.00, det er tidspunktet mange malagueños har markert i kalenderen. Denne kvelden tennes julegata Larios med titusenvis av lys – og englene skal sveve over den hvite marmorgata og få alt til å skinne i gull og glitter.

De er allerede i god gang med monteringen av de store søylene som står parvis nedover gata og det er full nedtelling for både store og små. Vi har feiret de to siste julene her i byen, men i år har vi bestemt oss for å være hjemme i Norge. Jeg hører rykter om at julebyen snart er ferdig rigget hjemme i Kristiansand, noe må de jo finne på for å skape litt lys i det mørke, våte og litt triste novemberværet der hjemme. Men her er alt i rute og de har fremdeles god tid på å ferdigstille alt disse 9 siste dagene. Ryktene sier at årets julegate vil ligne veldig mye på fjorårets, og det er ingen skuffelse tenker jeg. Her kan du se hvordan det så ut sist julegata åpnet, for ca. 1 år siden…https://www.youtube.com/watch?v=sZqLS060Vis&ab_channel=21Wonders


Her ser man hvor langt de har kommet pr. i dag – og det endelige resultatet vil bli noe lignende bildet til høyre.

Så er du i Málaga eller omegn den 24. november eller i ukene frem til jul så bør du ta turen hit en kveld for å komme i julestemning. Hver kveld er det lysshow til musikk tre ganger pr. kveld, kl.18:30, 20:30 y 22:00.  Lysene er tent fram til kl.24.00 på hverdager og til kl.02.00 i helgene og på helligdagene. Totalt varer denne lysfesten i 43 dager og avsluttes på De Hellige Tre Kongers Dag 6. januar, når jula offisielt er over. På julaften og nyttårsaften er det ikke de vanlige lysshowene til musikk, men da er til gjengjeld lysene tent fram til kl.06.00 neste morgen.

En annen stor happening er lysshowet på et av katedralens tårn, klikk her for video fra fjorårets videoshow:
https://www.youtube.com/watch?v=Ekve3NhqCZs&t=8s&ab_channel=21Wonders

Det skjer i tillegg mange andre aktiviteter i byen gjennom hele juletiden, det er julemarkeder med boder som selger typiske juleprodukter, julekrybber i kirker og rådhus, det lukter brente kastanjer og mandler fra alle de små vognene som har stilt seg opp på hjørner i byen og der er folk…overalt!

Et praktisk tips som kan være lurt å merke seg, ikke ta bilen inn til byen denne dagen. Bor du et stykke unna byen så parker bilen utenfor sentrum og ta buss eller tog inn hit. Kommer du vestfra kan det være lurt å parkere på Plaza Mayor, det store shopping / outlet komplekset i nærheten av flyplassen. Her er det masse parkeringsplasser og herfra går toget rett inn til sentrum hvert 20 min.

Jeg har allerede begynt å glede meg til neste fredag. Da skal jeg være sammen med den nærmeste familien her i Málaga, se lystenningen og spise en god middag… og begynne nedtellingen til jul, akkurat en måned før selveste julaften.

Ønsker alle en fin dag her fra Málaga!

Linda 🙂

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)