Velg en side

Jeg har gjort akkurat det denne helgen, levd latmannslivet i Málaga 🙂 Og jeg elsker det! Det var akkurat det jeg trengte nå, etter en periode med mye jobb og styr hjemme i Norge.

Jeg landet veldig sent på fredag og hadde en lang og rolig morgen hjemme i leiligheten, så litt ut på  lørdag formiddag dro jeg ned på bystranda Malagueta. Der var det liv og røre med både turister og lokale i skjønn forening. Det var fullt på alle sengene når jeg kom ned rundt lunsjtid så jeg fant meg et sted nede på sanden og bredte ut håndkleet, midt i en koloni av spanjoler. Sola skinte, det var varmt og deilig…og det tok ikke lang tid før det var påkrevd med et bad i det glitrende Middelhavet. Vannet var deilig og det ble mange dukkerter løpet av ettermiddagen, en perfekt start på denne uken i Málaga.

I går, på søndagen, valgte jeg stranda på den andre siden av byen. Jeg var tidligere ute enn dagen før da jeg hadde lyst å finne meg ei solseng og en parasoll.  På veien bort gikk jeg forbi CAC, kunstmuseet for samtidskunst, og fant ut at et besøk der var jo en helt perfekt start på denne søndagen. De byr alltid på spennende utstillinger og så tidlig en søndag formiddag gikk jeg nesten rundt alene der inne. Dette museet har alltid gratis inngang, så man behøver ikke å ta så lange besøk der, man kan jo bare komme tilbake når man ønsker.

    

Det var som alltid mye spennende på museet, men akkurat disse to ganske store bildene fanget min interesse. «God Save the Fish» (2017) er laget av Fran Ramirez fra Sevilla, det er en kombinasjon av akryl, olje, sprittusj og blyant på lerret. Kunstneren er også musiker og bruker ofte engelske tekster i bildene sine. Det andre bildet «Out of the Blue IX» (2011) er laget av Chema Cobo fra Tarifa, surfeparadiset som ligger helt syd i Andalucía og kun noen timers kjøring herfra Málaga. Dette bildet er mer tradisjonelt, olje på lerret, og et motiv som vi alle drar kjensel på. Det var to store separatutstillinger også her på museet nå som jeg ikke har sett ordentlig på, så mulig det blir tid til nok et besøk i løpet av uka.

Jeg fikk meg ei solseng med parasoll da jeg kom bort til stranda. Det var en deilig bris som gjorde det behagelig å ligge rett ut i sola og hele dagen var bare min. Lunsjen ble inntatt på en Chiringuito med «tean i sanda», kald øl og deilige skalldyr og salat. Mine to favoritter «Gambas Pil-Pil» og «Almejas Salteadas» smakte helt fortreffelig. Når jeg er alene på tur så har jeg alltid med meg ei bok og i går leste jeg ferdig «Havanna Taxi – Liv & løgner på det nye Cuba» av Ståle Wig, den kan jeg virkelig anbefale til alle…spesielt de som har vært på Cuba og kjenner litt til forholdene der fra før.

Etter dette herremåltidet gikk jeg tilbake til solsenga og leste ut boka, klokka ble nesten 7 og stranda var fremdeles full av folk. For en dag! For et deilig liv! Det blir faktisk ikke så mye bedre enn dette!

Litt solbrent og veldig uthvilt kom jeg hjem til leiligheten og hadde ingen planer om å dra ut igjen den kvelden. En nabo plinget på døra da hun skjønte at jeg var kommet tilbake og vi avtalte lunsj sammen i dag. Og sånn går dagene… I morgen er det 17. mai og den skal feires med min søster og familien som bor lenger borte på Solkysten. Vi skal starte dagen i Den Norske Kirken i Calahonda, dra videre på et arrangement på Den Norske Skolen i Benalmádena og etter hvert ender vi på en restaurant i Marbella som pleier å fylles opp av nordmenn akkurat denne dagen i året. Jeg gleder meg til alt!

Ønsker alle en fin nasjonaldag i morgen, hvor enn dere skal feire den!

Solhilsen fra Linda 🙂

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)