Velg en side

August måned nærmer seg og da er det klart for spanjolenes fellesferie 🙂 August er også den måneden temperaturene normalt er på sitt høyeste og det er fullest på strendene, men på Costa del Sol er det nok av strender å velge mellom så det pleier aldri å bli et problem å finne et greit sted å tilbringe dagene. I Málaga er det strender på begge sider av sentrum, Malagueta som strekker seg østover og de siste årene har de oppgradert strendene hele den delen av kyststripen som strekker seg vestover mot Torremolinos.

 

 

 

 

 

 

Videre er det flotte strandpromenader i alle byene videre langs Costa del Sol; Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas Costa, Calahonda, Elviria, Marbella med sine mange urbanisasjoner og  flotte «Golden Mile»  og til slutt Puerto Banus. Siste strekket før man havner i Gibraltar, den lille engelske kronkolonien, er Estepona og havnebyen La Linéa. Så utvalget av strender, strandbarer og beachklubber er enormt. En annen gledelig opplysning for deg som ferierer her nede er prisen på solsenger, vanlig pris for å leie en solseng med parasoll er 5-7 Euro pr. dag – og for de som er vant til å reise med storfamilien i Syd-Frankrike så er dette en stor post på reisebudsjettet der sengene ofte koster 30 Euro og av og til mer.

En annen ting man kan få for en rimelig penge i dette området er leiebil, og Andalucía byr på mange spennende utfluktsmål hvis man vil ha noen dager bort fra kysten og strandlivet. De mest kjente er kanskje de små hvite landsbyene som klamrer seg fast oppe i fjellsidene, «los pueblos blancos». Noen av disse er blitt ganske turistifiserte, som Mijas som ligger like ovenfor Fuengirola…men det betyr ikke at den ikke er verd å besøke. Mijas har koselige små gater og torg, vakre blomster og hvitkalkede hus som er perfekte fotomotiv. En annen kuriositet denne lille landsbyen er kjent for er sine Burro-Taxis, altså eseltaxier, for de som ikke vil bruke apostlenes hester når de vandrer rundt på brosteinene i byen.

Ønsker du ikke å leie bil er det heller ikke vanskelig å komme seg rundt i Andalucía med tog eller buss. For å komme til Mijas fra Málaga anbefaler jeg å ta toget til Fuengirola, en tur som tar ca. 45 minutter og koster 4 Euro. Derfra tar du lokalbussen opp til Mijas Pueblo, en tur som tar ca. 20 minutter og koster et par Euro. Endestasjonen for tog fra Málaga på linjen langs kysten er Fuengirola, så skal du dra til Marbella kan det være like greit å ta en buss helt fra Málaga sånn at du slipper å bytte fra tog til buss underveis. Men planlegger du et besøk til en av de større byene som Córdoba, Sevilla eller Madrid – ja da må du finne togstasjonen María Zambrano i Málaga sentrum og ta hurtigtoget AVE som er et fantastisk fremkomstmiddel som suser avgårde i langt over 300 km i timen. Dette toget har høy komfort og er ganske dyrt i spansk målestokk, men det er absolutt verdt det.

Da ønsker jeg alle som er eller skal på ferie langs Solkysten et supert opphold – og i neste blogginnlegg så skal jeg skrive litt om det andre navnet denne kysten har fått de siste årene, Costa del Golf! Og selv om du ikke kan særlig mye spansk så er jeg helt sikker på at du forstår hva dette innlegget skal handle om 🙂

Ha en fin dag!

Solvarme hilsener fra Linda

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)