Velg en side

Etter noen uker i Fase 2 er Málaga og alle de andre regionene i Andalucía klare for å gå inn i Fase 3 fra i morgen, mandag 8. juni. Nå løsner det endelig og de fleste vil føle at livet begynner å bli tilnærmet normalt… Tallene går nå riktig vei, det er 6 dager siden det var et dødsfall knyttet til Covid-19 i regionen, og det er nesten ingen nye smittede registrert den siste uken. Byens populære ordfører, Paco de la Torre, har vært ute på alle sosiale medier med en apell til byens borgere nå i kveld der han sier at dette er gledelig for Málagas befolkning, næringsliv og økonomi at samfunnet åpner opp og folk kommer tilbake til jobb og ut i gatene, butikkene og cafeéne igjen. Men, at det er 3 ting som vil være avgjørende for om dette kan lykkes; man skal bære maske i det offentlige rom, man skal holde distanse og man skal vaske hender og bruke antibac.

Opp til 20 mennesker som tilhører samme krets eller familie kan fra i morgen møtes rundt et restaurantbord eller hjemme hos seg selv. Restaurantene kan ta inn gjester opp til 75 % av full kapasitet i uteområder og opp til 50 % innendørs.

Shoppingsentre, kinoer og konsertlokaler kan nå benyttes opp til 50 % av kapasiteten og garderober og dusjanlegg i forbindelse med strender og treningsanlegg vil åpnes opp. Og når det kommer til strendene som de aller fleste hungrer etter å besøke nå i varmen,  så blir det ansatt 3000 badevakter langs hele kysten i Andalucía som skal passe på at folk holder avstand og oppfører seg som reglene sier. Så da er det bare å krysse fingrene for at folk oppfører seg og at når vi her i Norge endelig får reise til utlandet etter 20. august,  kan dra til Málaga og Costa del Sols vakre strender og kose oss uten å være redde for at det hele blusser opp igjen.

Så da får vi holde oss i skinnet og passe på oss selv og de rundt oss også her hjemme på bjerget så lenge! Og ikke glem å holde avstand og vær rause med håndspriten!

Ønsker alle ei fin og Coronafri uke!

 

Beste hilsener fra Linda 🙂

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)