Velg en side

I dag regner det her hjemme i Kristiansand og det var faktisk veldig etterlengtet…Vi har jo hatt tidenes sommer med flere soltimer enn på selveste Solkysten her på Sørlandet, men jeg kjenner allikevel på et aldri så lite savn etter Málaga akkurat i dag. Og hvis jeg var i Málaga akkurat nå, så vet jeg akkurat hvor jeg hadde vært. Jeg ville nok ha tilbragt deler av dagen på stranda siden jeg elsker å bade og så ville jeg ha sikret meg et bord i skyggen på en lokal Chiringuito nå rundt lunsjtider. Jeg var i Málaga en liten tur i juli og da ble jeg kjent med Chiringuito Escribano og ble servert verdens beste almejas…min absolutte favoritt på skalldyrtapas-menyen. Eieren var i tillegg en sjarmerende og morsom fyr, så en kveld etter en lang spasertur på strandpromenaden stakk vi innom og bestilte et glass vin ved bardisken før vi skulle hjem. Det begynte å nærme seg stengetid og da begynte vår nye kamerat virkelig å kvikne til…Han fant fram et langt etui med sin høyt skattede fiskestang og et eget skrin med sneller og annet utstyr, og alt ble omstendelig pakket opp og vist fram til oss på bardisken. Vi måtte kjenne på spensten i stanga og kjenne tyngden på snella som kostet ei halv månedslønn. Til slutt kom han fram med esken med alle de levende markene…nå var det like før han var ferdig på jobb og kveldens eventyr stod for døren. Han ventet på sin svoger som skulle være med ham ned på stranda, rett utenfor restauranten…Der skulle de to rigge seg til med to plaststoler og et bord, ei bøtte med kalde pils og bli sittende til neste morgen. Selv hadde han fri fra jobben neste dag, men han regnet med at mye av fisken som skulle bli deilig lunsj dagen etter kom fra han og svogerens nattfangst. Vi skulle dra hjem neste dag så vi fikk aldri sjekket dette ut, men neste gang jeg kommer til Málaga skal jeg helt sikkert avlegge Chiringuito Escribano et besøk…

Akkurat denne restauranten feirer snart 60-års jubileum men jeg tror ikke de har forandret mye på konseptet sitt siden 1961. Og det er det aller beste…De serverer kortreist mat som tilberedes på spansk middelhavs-manér.
De har alltid nylagde paellaer rundt lunsjtid, en grill med sardiner på spyd og et herlig utvalg fersk fisk og skalldyr. Og i glasset får du iskaldt øl eller en god avkjølt Verdejo (hvitvinsdrue som ligner på Sauvignon Blanc). Det trenger ikke være mer fancy og i tillegg er det en fest når regningen kommer… Så «next time in Málaga», da ses vi vel på en chiringuito?

  

Hasta la vista fra Linda 🙂

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)