Velg en side

Det er 13 måneder siden jeg var i Málaga…jeg tror snart jeg blir sprø! Jeg hadde billett med Norwegian fra Oslo i går og hadde gledet meg til å være der til over neste helg for å være med i min nevø, Felix, sin konfirmasjon. Men dengang ei…Norwegian kansellerte og nok en billett gikk rett i søpla. Hadde noen sagt for et år siden at det var sånn dette siste året skulle bli, ja da tror jeg vi hadde taklet det rimelig dårlig. Men, nå ser vi lyset…langt der framme, i form av små vaksineflasker og elektroniske vaksinepass. Spanias turistminister Reyes Maroto sier at man i Spania vil være klar til å akseptere EUs varslede «vaksine-pass» for innreise i mai måned. Hun sier Spania ønsker å være «pioneerer» med en tidlig integrering av dette nye midlertidige «helse-passet». Landet har en stor turist-industri som desperat ønsker seg flere tilreisende. Gjenåpningen av turismen i Spania henger også sammen med antallet vaksinerte spanjoler. Pr. i dag er i overkant av 10% av den spanske befolkningen vaksinert. Målet er rundt 70% i det sommerferien går i gang.

Og nå først alt dette er på plass, så er nok flyselskapene også parate til å ta oss ut i den store verden igjen. Og i krisetider blir folk kreative, det lanseres stadig planer om nye selskap som skal ta oss til våre favorittdestinasjoner – min favoritt foreløpig må være det nye norske flyselskapet FLYR 🙂 Har du ikke hørt om det enda så kan du lese om det her:
https://e24.no/boers-og-finans/i/M3j6pR/investorer-kastet-seg-over-nytt-flyselskap-flyr-hentet-600-mill-paa-faa-timer

Men hvordan lever folk i Spania for tiden og hva skjer i den store høytiden som står for døren, La Semana Santa? I forkant av påskeferien har enkelte av Spania regioner og provinser endret på regler om folks bevegelser i fht. regionens ytre og indre grenser, og hvordan de kan reise inn og ut av de største byene.
Dette var status rett før helgen: I Andalucia, inkludert Costa del Sol, opprettholder man de stengte ytre grensene mellom regionens åtte provinser, blant dem Malaga-provinsen. Kommuner med over 500 smittede pr 100.000 siste 14 dager holder også sine grenser stengt. På Costa del Sol er smitten synkende men fortsatt vensentlig høyere enn det man ser på Costa Blanca. Forøvrig har restauranter i Málaga nå lov til å holde åpent fram til kl.21.30 på kveldene, men selvfølgelig med færre bord for å opprettholde smittereglene. I private hjem har man nå lov til å invitere 4 inne og 6 ute på terrassen, hvis man har plass til det selvfølgelig.

Så hvis noen fremdels lurte…den spanske påskefeiringen er avlyst enda et år! Stakkars alle disse helgenene som er vant til å få sine faste lufteturer og bli trillet rundt i byen på store troner av massivt sølv,  flankert av masse levende lys og blomster, hoiende folkerop, taktfaste trommeslag og gjallende trompeter. Nå står de der, inne i sine lukkede garasjer og innerst i kirkenes mørkeste kroker…ja dette er en prøvelse for noen og enhver. Jeg er akkurat ferdig med å se den mektige serien «Hernán» som går på NRK for tiden. Dette er en storslått produksjon som handler om spanjolenes erobring av aztekernes rikdommer og land i det som senere skulle bli México, under ledelse av den berømte conquistadoren Hernán Cortez. Og tankene har ofte gått til de spanske kirkenes prangende rikdom når de mest grufulle scener og masseslakt av indianere har foregått på skjermen. Alt i Guds og Kongens navn, for fedrelandet Castilla!


Så har du ikke allerede en masse planer for kveldene i påskeferien, så vil jeg anbefale denne serien – men vær forberedt på en del voldsomme scener!
https://tv.nrk.no/serie/hernan

Da overlater jeg til min «Santa Maria de la Casa» (som passer på leiligheten min i Málaga) å sende noen bønner oppover om at vaksinene må komme fortere enn svint og at vi snart kan børste støv av passet og komme oss sørover. Hvis noen har «troa» og tenker at de vil til Málaga snart uansett, ja da er min leilighet til leie for greie folk og Maria vil ta godt i mot deg!

Ønsker alle en fin søndag så lenge!

Beste hilsener fra Linda

 

 

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)