Velg en side

For akkurat et år siden satt jeg i sofaen min i Málaga og skrev et «takknemlig innlegg», for at jeg var så glad for å være akkurat der, den første dagen i høstferien min. Det var mandag den 27. september og det var Verdens Turistdag, noe de feiret for fulle mugger i Málaga – en by som i stor grad lever av turisme. I går var det nok en gang Verdens Turistdag, og aldri har vel det vært mer ironisk å markere den…for hvor er alle turistene?

På Instagram kom dette bildet opp på siden til «viveandalucia» i går… Men i denne regionen der turisme er en av de aller viktigste inntekstkildene, så er det nesten ikke en turist å spore…
«Tourism and Rural Development» er temaet for Verdens Turist Dag i 2020. Dagen som  har vært feiret hver 27. september siden 1980, har altså sitt 40 års jubileum akkurat nå som turismen møter sin største utfordring i hele dens historie. Viktigheten av turisme innenfor økonomi- og arbeidsliv, med alle de ulike næringer den berører, har vel blitt ganske tydelig for de fleste dette siste halvåret. Og hvordan denne pandemien påvirker vår livskvalitet ved at reiselivsbransjen har blitt kneblet på hender og føtter, ja det kjenner vi vel alle ganske sterkt på.

Mens jeg gikk min morgentur rundt Jegersbergvannet på Gimlekollen i dag tidlig, så vandret tankene til Málaga og enda av av de planlagte turene dit som har gått i vasken de siste månedene.

Her hjemme er det begynt å bli høst, det er litt grått men ikke kaldt enda. Jeg gikk inn på yr.no for å se på været for resten av uka og det var ingen opptur. Og da måtte jeg selvfølgelig gå inn på været i Málaga også, og tenker i etterkant at det burde jeg ikke ha gjort. Kroppen skriker etter sol og varme, late dager på stranda og total avslapping før en lang vinter her hjemme…og mens det er meldt regn, regn og atter regn her hjemme utover uka – ja,  så er det meldt sol og deilige temperaturer i Málaga som vanlig.

Men vi må kose oss der vi er – og det skal jeg fortsette å gjøre i skog og mark her på Sørlandet. Høsten byr jo på vakre farger og ingenting er bedre etter en lang tur, enn å komme hjem til en god kopp te og ei bok i sofakroken. Ferie er jo uansett ferie, man skal lade batteriene og vekkerklokka får en liten pause.

God høst (ferie)  fra Linda 🙂

 

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)