Velg en side

Vi har akkurat gått inn i den første høstmåneden, det er full fart på jobb og skole for de fleste av oss og vi begynner så smått å lengte til neste ferie. Noen har spart ei uke eller to til å reise bort for litt sol og varme utover høsten og mange velger da å reise til et sted langs Middelhavet. Málaga er et av reisemålene som tiltrekker seg mange turister og for meg så er høsten den aller beste tiden på året å være her. Den mest ekstreme varmen er i ferd med å avta, det er ikke lenger så vanlig med langt over 30 grader…men varmen i sjøen holder seg til langt uti november. Jeg har bestemt meg for å ta en god periode i Málaga i høst, men jeg venter til vi kommer til november som alltid er mørk og regnfull på Sørlandet.

Når man kommer litt utpå høsten så er det også mindre turister på Costa del Sol. Det er lettere å finne bord på restaurantene rundt lunsjtid og det er få folk på strendene i forhold til midt på sommeren. Og skulle det bli dårlig vær med litt regn eller vind en dag eller to, ja da blir jeg nesten litt glad…for da er det mye lettere å besøke et kunstmuseum eller to og nyte litt av alle de flotte kulturtilbudene byen har å by på. Jeg gleder meg allerede til alle de nye utstillingene som vil være på plass når jeg kommer ned i november:-)

Jeg gleder meg også til å oppdage nye restauranter, finne nye små vinbarer og til å gå lange turer langs både strender og rundt i byen. I gata bak leiligheten vår, Calle Carretería, har de drevet med et omfattende restaureringsarbeid de siste årene. Gata som før var veldig trafikkert, skitten og støyete har blitt transformert til en miljøgate med kun et kjørefelt til taxier og varetransport, masse nyplantede trær og benker. Det popper opp nye små cafeér og butikker, hus pusses opp og stemningen er helt annerledes. Her ser dere et par gode forslag til koselig steder i Calle Carretería du kan stikke innom for frokost, brunsj eller en bare en kopp kaffe hvis du er på disse trakter. «Brunch It» har en stor meny med sunne, gode frokostalternativer og veldig god kaffe. «La Cheesequería» er en koselig café der du kan fråtse i ostekaker i alle smaker. Det siste bildet viser et veldig greit og ganske rimelig hostal, altså utleie av leiligheter for kortere eller lengre perioder.

Málaga er en by i stadig endring, det er økende velstand som fører til at nye områder får en make-over og større områder i byen blir gjort om til gågater og grønne lunger. Du kan ta metro, buss, leie sykler, ta heste-drosjer og vanlige drosjer hvis du vil komme deg litt rundt – det er ikke nødvendig å ha leiebil hvis du vil feriere i Málaga by. Fra flyplassen kan du ta lokaltoget som har et stoppested rett under bakken når du kommer ut fra terminalen, det koster 3-4 Euro og tar ca.10 minutter til endestasjonen Málaga Centro. Eller du kan ta en taxi som tar deg inn for ca. 20-25 Euro, litt avhengig av når på døgnet og om du har bagasje eller ikke.

Málaga er med andre ord svært tilgjengelig, og bykjernen er ikke større enn at du kan nå alt til fots.

Kanskje noen fikk litt lyst å booke seg noen dager med litt sol og varme utover høsten, god tur til alle dere når den tiden kommer!

Da ønsker jeg alle ei fin helg her fra en strålende sen-sommerdag på Sørlandet!

Solhilsen fra Linda

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)