Velg en side

Feiringen fra i går kan bare fortsette for oss nordmenn som er glade i Málaga…nå begynner ting endelig å snu seg 🙂 I dag får de lov til å gå over i en ny fase i opptrappingen mot et mer normalt liv. Flyplassen har åpnet igjen, men karantenereglene på 2 uker gjelder jo fortsatt. Offentlig transport som tog, metro og busser vil begynne å gå igjen, men det er påbudt med ansiktsmaske. De kan nå gå ut på gata og bevege seg fritt, uten å måtte dokumentere at de har vært på supermarkedet eller apoteket, men også i det offentlige rom er ansiktsmasker påbudt. Det tillates grupper på inntil 10 personer og avstanden på 2 meter må opprettholdes, akkurat som alle hygienetiltak. Så helt normalt er det jo enda ikke…

Andre ting befolkningen nå kan delta i fra i dag er å trene, gå i kirken, gå på museer, gå i begravelser, gå på café, gå på marked, spille golf, ut å seile…men fremdeles med påbud om å holde avstand, opprettholde alle smittevernstiltak og ikke være for mange samlet på et sted.

Men optimismen er iallefall der, det begynner å bli varmere i været og sommeren står for døren. Restaurantfolket er i full gang med å sette ut stoler og bord på gata, med målbåndet i den ene hånda og antibacsprayen i den andre. Planen er nå at de skal være i Fase 1 i to uker før de får fortsette inn i Fase 2. Men, akkurat som sist, dette avhenger av hvordan de klarer å oppføre seg og om de klarer å holde smitten under kontroll.

Pr. i dag ser smittetallene ut til å ha stabilisert seg i regionen, det er ikke registrert dødsfall siste døgn, det er 47 nye smittede og gledelige 81 kurerte som er skrevet ut fra sykehusene i Málaga, så la oss håpe at det forblir sånn.

Vi nordmenn som lengter etter å sette oss på et fly til Spania har vel for lengst innsett at denne sommerferien blir langs norskekysten eller inne i de vakre fjorder og på norske fjell, og ikke på strendene langs Middelhavet. Vi er jo anmodet om å vente til 20. august før vi setter kursen ut av landet, mulig med unntak av de nordiske landene etterhvert. Men det betyr at jeg tenker at det er ganske sannsynlig at jeg iallefall kan tilbringe høstferien min i Málaga i år. Så får vi bare håpe at vi har råd til flybillettene da, det er jo meldt om en kraftig prisvekst nå som det vil være færre seter tilgjengelig på det reduserte antall flyvninger vi kan satse på vil gå i rute mellom Norge og Spania.

Uansett, det var jo mye å glede seg over i dag…så får vi bare håpe på en fin og sunn utvikling i de nærmeste ukene, både her og der. Det skal jo også bli spennende å se etterdønningene etter 17. mai feiringen her hjemme på bjerget i går. Morgennyhetene kunne jo melde om ganske mye uvettig oppførsel over det ganske land i løpet av natta, endelig kom folk seg ut på fest!!

Ønsker alle ei  kort og fin uke, for om et par dager er det Kristi Himmelfartsdag, inneklemt fredag og helg!

 

Beste hilsener fra Linda 🙂

 

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)