Velg en side

Ja, i disse tider er det ikke lett å vite når man skal sette seg på et fly igjen…så derfor denne tittelen!
«Hasta la vista» er noe man sier når man ikke helt vet når man skal ses igjen, det betyr egentlig «Til vi ses…». Det er jo trist å innse at alle planer man har lagt i månedene fremover, som er knyttet til reise og krysse grenser men også i forbindelse med sosiale eventer som feiringer, konserter osv.., antakeligvis ikke blir noe av. Den sosiale aktiviteten her hjemme blir jo også sterkt begrenset, men er det en ting jeg er glad for i disse tider er det sosiale medier. Vi kan dele viktige og mindre viktige ting i livet vårt og vi kan være i tett kontakt med alle venner og familie som enten sitter i karantene i nabohuset eller bor i Europa, Amerika eller Asia… Men jeg kjenner jo allerede på den kjipe følelsen av å ikke kunne besøke min mor på sykehjemmet der de har innført 14 dagers besøksforbud, eller gi min sønn eller venninne en god klem. Mannen som ofte befinner seg i Kina og som akkurat denne helgen skulle ha vært i Málaga, ja han har plassert seg ute på hytta i Søgne for sikkerhets skyld… Ja vi lever alle et litt annerledes liv for tiden!

I mellomtiden kan vi mimre og kose oss med minner fra tidligere reiser og opplevelser mens vi gleder oss til at livet skal bli som før.  Jeg er jo så heldig at en av mine jobber er å ta med meg folk som har lyst å oppleve ting på tur. Jeg får stadig henvendelser fra folk jeg kjenner som sier at de har lyst å dra på tur med venninnegjengen, storfamilien, bedriften eller om jeg har en venners-vennertur de kan melde seg på. Og nå tenker jeg at tiden for å se fremover og planlegge litt langt fram i tid er helt ypperlig, alt vi opplever akkurat nå vil jo normalisere seg etterhvert. Bildene her oppe er minner fra en av mine absolutte favorittdestinasjoner utenfor Europa, Cuba. På disse to bildene er jeg på besøk på en av Havannas mange ballettskoler for barn, Prodanza. Her har jeg hatt mange fine opplevelser med mine gjester opp gjennom årene, og vi har også fått muligheten til å bidra litt til at disse barna skal få en litt bedre hverdag på ballettskolen. Vi har hatt med oss utallige kilo med brukt ballettutstyr fra norske barn som ikke vil arve eller som bare vil ha de nyeste modellene av drakter, sko og leggings. For de cubanske barna er dette en gave fra himmelen. Nå er det alt to år siden jeg var på Cuba og jeg kjenner at jeg savner det veldig, så i begynnelsen av november er planen at jeg setter jeg meg på flyet over med ei gruppe her fra Norge. Det er stille på påmeldingsfronten nå om dagen, men når faren er over og tryggheten kommer tilbake her hjemme hos oss, så tror jeg mange vil tenke at det å dra til Cuba er en glimrende idé 🙂 Ta gjerne kontakt hvis du ønsker tilsendt mer informasjon om denne turen!


Som navnet på denne bloggen indikerer, så  handler den jo først og fremt om Málaga. Og som jeg prøver å vise her så har Málaga masse å by på for enhver smak, men Málaga fungerer også som et viktig knutepunkt med mange flotte utflukter og andre destinasjoner innen få timers kjørevei både øst-, vest- og nordover. Her sitter jeg på en av Málagas kule takterrasser, på Room Mate Valeria Hotel, med utsikt over hele byen og havnen.


Dette er et bilde fra Generalife, som var den arabiske sultanens sommerpalass i La Alhambra, en av mine absolutte favorittdestinasjoner i Andalucía. Her oppe levde de arabiske dynastiene et dekadent liv på 1300-1400- tallet og i dag kan vi besøke disse fantastiske bygningene som utgjør La Alhambra og Generalife som et museum. Jeg pleier alltid å si at hvis du skal besøke en severdighet mens du er i Málaga så anbefaler jeg denne. Det er en stor fordel å reise til Alhambra som en del av en gruppe, da får du en guidet omvisning med en av de mange dyktige formidlerne som jobber der og blir  tatt med inn i palassenes hemmelige eventyr og hensatt til en helt annen tid. Jeg er allerede i dialog med vennegrupper som ønsker å dra til Málaga og inkludere et besøk til La Alhambra i 2021, og mye av gleden ved å dra på tur sammen med gode venner er jo det å planlegge og glede seg lenge i forkant. Så hvis du vil at jeg skal skrive om noen spesielle ting du kunne ha lyst til å oppleve her ned i Andalucía – ja da må du bare ta kontakt så kan du lese om det her etterhvert!

Ønsker alle en fin søndag i disse Corona-tider! Lag en god middag, tenn stearinlys inne i denne grå årstiden, finn fram gamle bilder fra reiser og festlige lag og sett dere å mimre litt sammen – hvis dere er lei av å se på nyhetssendingene da 🙂

Hasta la vista fra Linda

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)