Velg en side

Folk i Spania har nå vært mer eller mindre innesperret i snart to måneder, men nå begynner tiltakene å gi så gode resultater at de har lansert en oppmykningsplan for de neste månedene. Tirsdag i forrige uke fikk endelig  barn lov til å bevege seg utenfor bopel en time om dagen, etter at det var blitt rettet sterk kritikk mot styremaktene i landet om at barns fysiske og psykiske helse stod i fare. Folk startet kasserolle-opprør, caceroladas som det heter på spansk, og gikk ut på balkonger og terrasser om kvelden, med grytelokk og kaseroller og lagde masse støy. Og det virket…:-)

For statsminister Sanchez har nå lansert en plan i flere faser og fase 0 har allerede startet opp. Den gir lov til følgende åpninger og tilpasninger: Restauranter kan lage opp mat til salg for take-away, treningsfelt får åpne opp for både individuell og profesjonell bruk, folk får lov til å gå ut å spasere og drive trening med de som de bor sammen med, klargjøring av butikklokaler for åpning i neste fase, offentlig transport hvor det blir påbudt å ha munnbind og ellers anbefalt å bruke munnbind når du bevegeger deg i det offentlige rom. I denne anledning ha de laget følgene informasjonsmateriell som distribueres rundt til befolkningen, sånn at alle  er klar over reglene og hvilke grupper i befolkningen som har lov til å gå ut når.

                         

Fase 1 som starter opp den 11. mai tillater små butikker å åpne opp, men ikke shoppingsentere. Det vil også være ekslusive åpningstider for eldre sånn at de skal slippe å treffe mengder av unge som ofte er mer ute i i det sosiale liv og representerer større smittefare. De vil åpne opp 30% av kapasiteten på utendørs-terrassene og hotellene får starte opp igjen med romutleie.

Fase 2 som starter 26. mai vil åpne for at restauranter får åpne opp og ta i bruk en tredjedel av bordkapasiteten. Man åpner opp noen utdanningsinstitusjoner for barn av foreldre som begynner på jobb igjen. Kinoer, teatre og auditorier kan åpne opp for en tredjedel av max. kapasitet og man kan være opp til 50 personer samlet til kulturelle arrangementer gitt at det er god plass. Alle utendørsarrangementer må kun ha sitteplasser for å forhindre at folk kommer for tett på hverandre.

I fase 3 som iverksettes 9. juni regner man med at butikkene åpnes opp med ytterligere 50 % og at pensjonater og hosteller får åpne opp igjen. Og siste fase regner de med vil tre i kraft 23. juni, og hvis de da betrakter epidemien som under kontroll, så er målet å vende tilbake til normalen igjen så fort det lar seg gjøre. Så det betyr at det endelig er lys i enden av tunnellen og vi må krysse fingrene og håpe på det beste!

Jeg øynet plutselig et håp om å dra ned til Málaga i juli og starte sommerfeien der et par uker, men dengang ei… Samme statsminister Sanchez var i går på forsiden av avisen ABC og sa at de vurderte sterkt å utsette stengningen av grensene fram til oktober. Så nå gjenstår det bare å krysse fingrene og håpe at de ikke fortsetter denne utsettelsen, for da ser det ut som 2020 kan fyke avgårde uten at vi som elsker Málaga får lov til å komme ned på en aldri så liten helg engang.

Så stay safe og ta vare på hverandre, alle der ute!

Beste hilsener fra Linda

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)