Velg en side

Endelig, nå popper det opp gode nyheter fra både norske og spanske myndigheter…

Lørdag 26. juni er det slutt på obligatorisk bruk av ansiktsmaske utendørs i Spania. Det var Spanias statsminister Pedro Sánchez som annonserte dette etter et møte i rådet for Spanias regioner for noen få dager siden. Det hele kom som en overraskelse på pressen da tema ikke sto på agendaen for møtet. Han argumenterte med at antallet vaksinerte nå er svært høyt og at man fortsetter vaksineringen i Spania i økende tempo. Men masken kan ikke kastes bort helt ennå, den forblir påbudt i Spania når man ikke kan holde en avstand på minst 1.5 meter fra folk som ikke tilhører ens nære krets.

Andre gode nyheter er at turismen tar seg opp igjen både her og der, folk booker flybilletter, vaksiner settes i rasende fart i inn- og utland, folk kommer tilbake til jobbene i service- og reiselivsnæringen, folk får lov til å trene og møtes til sosiale eventer…altså, plenty av good news everywhere!

For nordmenn som bor i utlandet og lenge har lengtet etter å reise hjem kom det endelig gode nyheter nå før helgen. Det norske regjeringen har åpnet for å etterregistrere koronavaksiner som er tatt i utlandet. Dermed kan nordmenn som er vaksinert i utlandet få et «grønt norsk vaksinepass» og dermed slippe innreisekarantene ved retur til Norge. Det er en forutsetning at vaksinene er godkjente av det europeiske legemiddelbyrået, og at personen som har blitt vaksinert har norsk fødselsnummer.

Ja nå er det bare å glede seg til mange fine ting som er i vente… Jeg gleder meg aller først til å få min første vaksinedose på tirsdag, og da er det 12 uker til neste dose. Det betyr at Spania og Málaga må vente til høstferien, men det får gå…det er mye gøy å ta seg til her hjemme også nå som smittetallene går ned og de sosiale tilbudene trappes opp.
Men uansett så gleder meg helt vilt til jeg sitter på flyet 1. oktober – ferdig vaksinert og SÅ klar for å komme tilbake til mitt kjære Málaga etter 20 lange måneder.
Værmeldingen her i sør ser jo ganske så bra ut fremover, etter regn kommer jo ofte sol 🙂
Ønsker alle ei fin og sommerlig uke så lenge!
error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)