Velg en side

I dag kan alle ferdigvaksinerte børste støv av passet sitt, finne fram reiseveska, logge seg inn på gotogate.no og ta seg en fest! For fra i dag, torsdag 3. juni klokken 12.00, fjernet Norge kravet om karantenehotell for personer som er vaksinert i Norge og kan fremvise digital dokumentasjon etter å ha vært på en utenlandstur. Og dette gjelder jo en god del av befolkningen, over en million nordmenn er fullvaksinerte ved inngangen til juni måned. Og nå sier de at det kommer vaksinedoser i bøtter og spann til Norge i løpet av kort tid, så vi andre kan vel vente oss en SMS ganske snart.

Høie sier at man må kunne revisere folks vaksinestatus på Helsenorge.no – Det er politiet som skal kontrollere dette ved innreise til Norge. Dette er en midlertidig ordning som gjelder frem til 11. juni da det «endelige» norske digitale corona-sertifikatet blir klart og vil forenkle nordmenns reiser både inn og ut av Norge. Man kan allerede nå logge seg inn å se en forenklet versjon her: https://www.helsenorge.no/koronasertifikat/

Det norske sertifikatet får to ulike visninger. Det ene viser om man har «grønn status», den andre visningen viser om man er vaksinert, testet eller har hatt Covid-19. Den sistnevnte «modusen» er den man vil måtte vise ved reise til land som Spania. Den første med «grønn status» er den man vil bruke ved deltakelse på større arrangementer i Norge. Det digitale sertifikatet kobles til en kontrollerbar QR kode. Dette bildet er av den danske modellen:-)

Så nå er det positive nyheter og bedre tider i vente. Jeg gleder meg helt vilt til jeg kan sette meg på flyet, og nå ser jeg at det nye flyselskapet FLYR har lansert Málaga som et av sine 3 utenlandske reisemål sammen med Alicante og Nice. Har du lyst å lese mer om dette nye selskapet, gå inn her: https://www.flyr.no/

For de som planlegger å reise til Spania med det første så er det også positive endringer på gang 🙂 Fra og med 7. juni åpner Spania opp for fri innreise for alle som er vaksinerte. Reglene sier at man må ha mottatt vaksinen minst 14. dager før ankomst-dato. De fjerner også krav om PCR-test / vaksine for reisende fra «grønne-områder». Spanske myndigheter godtar bekreftelser på vaksineringen på papir så lenge sertifikatet er skrevet på spansk eller engelsk. Vaksinen må være en av de som er godkjent av det Europeiske helse-organet EMA eller en av vaksinene listet på WHO’s liste for «nødbruk av vaksiner».

Men er du allerede på vei, frem til 7. juni kreves det en negativ PCR-test for innreise til Spania. Reglene som skal gjelde fra og med 7. juni er ikke publisert i detalj. Mest sannsynlig vil kravet bli opprettholdt for de som ikke er vaksinerte. Enkelte land er unntatt fra kravet om vaksine. Dette gjelder land med så lav smitte-grad at de er definert som «sikre». Norge er ikke på denne liten og har i dag en smitte-rate langt unna det kravet satt av Spania/EU.

Ja dette var mye nytt på en gang, så håper at mange der ute ble motivert til å komme seg ut på tur igjen snart! Jeg har faktisk leid ut leiligheten i Málaga et par uker i juni til en av de heldige som både er ferdig vaksinert og har masse fritid…så er det noen flere som ønsker å dra til Málaga og ønsker å bo i en velutstyrt leilighet istedenfor et hotelrom. så er det bare å ta kontakt. Legger ved et par bilder her i tilfelle du lurer på hva slags hus jeg bor i:-) Det ligger 4-5 minutters gange fra gågaten i Málaga og ligger i et trygt område av gamlebyen.

 

 

  Leiligheten har to soverrom og kjøkken, spisestue, stor stue med franske balkonger, bad med toalett og dusj og et gjestetoalett. Vil du ha mer informasjon om leiligheten eller har noen spørsmål om Málaga, ta gjerne kontakt her eller på mail. Vi leier ut for koronapriser nå i sommer, vi er bare veldig glade for at leiligheten endelig får noen gjester på besøk nå som vi selv står i vaksinekøen.

Ønsker alle en snarlig vaksineinnkalling for dere som ennå ikke har fått den!

Beste hilsener fra Linda

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)