Velg en side

Tidenes mest avslappende juleferie er godt i gang… og nå som vi har passert julaften skal man visst etter boka si «Gledelig Jul» og ikke lenger «God Jul».

For oss tre som feirer jula her nede i Málaga i år har disse juledagene vært både gode og fulle av glede, og veldig lite stressende. Været har ikke vist seg fra sin beste side, så det har ført til litt late morgener med kaffe, julegodterier, godt lesestoff og Netflix. Det er deilig å ikke måtte noe hele tiden, det er ingen som venter og ingen som forventer. Vi har spist ute når vi har følt for det, deilige måltider på uterestauranter med varmelamper og parasoll. Men på julaften og 1. juledag lagde vi mat her hjemme, dekket et fint bord, tente masse levende lys over hele leiligheten og satte på norsk julemusikk. Julefreden senket seg og vi skålte i favoritt-riojaen Mirto, mens Anne Grete Preuss sang om himmelen som falt ned.

         

Vi hadde en kjempekoselig julaften og mimret tilbake til jula 2001 da vi tre feiret jul sammen her i Andalucía for første gang. Da var vi på roadtrip med utgangspunkt her fra Málaga, vi leide bil og hadde booket oss inn på ulike moteller, hoteller og paradorer rundt i hele Andalucía. Selve julekvelden tilbragte vi det året i Granada og dagen etter dro vi videre til Córdoba og deretter til Sevilla, Cádiz og Estepona før vi returnerte til Torremolinos og Málaga. I løpet av disse 20 årene har vi vært utallige ganger på ferie, feiret jul og andre store anledninger her nede i sør. Og for 3 år siden innviet vi leiligheten vår med en lang juleferie, den gangen med masse familie fra Norge og Sverige. Min søster og familien som bor i Marbella inviterte da hele familien på juletorsk og risgrøt, i år er de i Norge og besøker familie mens vi er her. Men, vi rakk heldigvis å samles til juletorsken før vi satte oss på flyet til Málaga, noen tradisjoner er for gode til å droppe.

I dag er det søndag 2. juledag, og etter flere dager med overskyet og regn sprekker skylaget opp og sola titter fram. Vi skal på utflukt med toget i dag, til gode venner som bor på landet i en liten landsby som heter Los Carvajales. Vi er så heldige å bli invitert på deilig julelunsj med kalkun på menyen, vi gleder oss masse.

Juleferien har fremdeles mye å by på, og i denne familien har vi også et par bursdager som skal feires før nyttår og førstemann ut er meg i morgen Da er planen å ta avgårde på en tidlig morgenutflukt til fots, opp til borgen med verdens fineste utsikt over Málaga by – og ta dagens første bobleskål. Vi må feire det vi kan i dette livet, årene flyr og plutselig kan jeg ikke gå opp til borgen for egen maskin… så her er det bare å hive seg rundt så lenge alt er gøy

Så med dette, gledelig jul til alle der ute! Nyt dagen og siste rest av julefeiringen!

Beste hilsener fra Linda

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)