Velg en side

Det var stor oppmerksomhet i kunstverden da det berømte museet for samtidskunst, Centre Pompidou i Paris, for første gang åpnet en institusjon uten for den franske hovedstaden.  Dette skjedde 28. Mars 2015 og ble en umiddelbar suksess i Costa del Sols hovedstad.

Selve bygget i i seg selv er spektakulært der det ligger å glitrer som en Rubicks kube i glass med ruter i alle farger, på den skinnende hvite moloen (Muelle 1). Hele dette området er Málagas nye og moderne ansikt,  og i tillegg til et rikholdig utvalg i restauranter, isbarer og butikker finnes altså dette fantastiske palasset for samtidskunst. Selve museet ligger under bakkeplan mens kuben på toppen fungerer som et lekkert blikkfang og som en moderne kunstinstallasjon i seg selv.

Museet tilbyr en permanent utstilling som er utlånt fra hovedmuseet i Paris og kjente navn som Francis Bacon, Alexander Calder, Marc Chagall, Max Ernst, Frida Kahlo, Fernand Léger, Joan Miró, Pablo Picasso, Antoni Tápies og Jean Tinguely får ialleall meg til å sette av god tid de gangene jeg besøker Centre Pompidou i Málaga.

I tillegg er det alltid en eller flere temporære utstillinger som ofte fokuserer på fotografi, design/arkitektur og video, dette gjøres i stor grad for også å trekke et yngre publikum til museet. Min nydelige niese Erika som til vanlig bor i Marbella er min faste følgesvenn på museums-vandringer i Málaga, og hun har foreløpig kåret Centre Pompidou som sin favoritt:-)

Museet er åpent alle dager fra 09.30-20.00 bortsett fra tirsdager da de holder stengt. Og så har de selvfølgelig en superfin liten art-shop i tillegg til en fin liten cafetería som alltid har dagens tapas-tallerken med en drikke til museumsvennlige priser.

Bienvenidos al mundo del arte en Málaga!

Saludos de Linda:-)

 

 

 

 

 

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)