Velg en side

Det er fremdeles godt og varmt på Solkysten, men hvis de er noe spanjolene elsker så er det å pynte og rigge til jul.  29. november sparkes høytiden i gang, med tenning av julegata Larios. Ingen vet helt hvordan den vil se ut fra år til år men bildet under her viser fjorårets åpning, med full folkefest. Folk som bor mange mil ut av byen strømmer til for å overvære tenningen av lysene for første gang så dette er en av byens store happenings.

I tillegg til at de pynter med masse lys og blomster så arrangerer de også et lyshow iscenesatt med musikk to ganger hver kveld til langt over jul, for jula i Spania varer som kjent helt til 6. januar. Det er dagen for de Hellige 3 Konger, eller Los Reyes Magos som det heter på spansk. Kvelden 5. januar setter alle spanske barn ut sine støvler på balkongen og i løpet av natta har de hellige, gavmilde kongene vært innom og fyllt de opp med gaver og godteri. På norsk kaller vi denne dagen for 13. dag jul og da skal juletreet ut, hvis det ikke allerede har havnet på verandaen eller på fyllinga.

r for

Dette bildet ble lagt ut på sosiale medier for et par uker siden og mange mener at dette kan bli årets julegate i Málaga i år, og den ser jo helt fantastisk ut! Calle Larios er Málagas promenadegate og den ender opp i Plaza de la Contitución, helt øverst. Gaten er full av lekre butikker, Massimo Duttis nye superstore ligger helt i starten, Mango har egne butikker for menn og kvinner, Bershka, COS, Victorias Secret, Pull & Bear, Intimissimi, diverse parfymerier, brillebutikker, gullsmed- og klokkebutikker…ja du finner det meste i gågata 🙂

Så hvis du har noen ledige helger før jul og du har lyst på noen dager med juleshopping i et behagelig klima, ja da er Málaga stedet. Butikkene har stort sett oppe til 10 på kveldene og det er stor stemning i gatene til langt på natt, hele uka. En annen ting som kan være et tips å ta med hjem i kofferten er noen kilo med gode spanske skinker og oster, de får du kjøpt og vakumert på matmarkedet Mercado Atarazanas som ligger 3 minutter fra gågata.

 

Trenger du flere gode grunner til å dra til Málaga før jul?  Ja da må du bare ringe så skal jeg nok få overtalt deg 🙂

Regnfull hilsen fra Linda i Kristiansand (som gjerne vil til Málaga hver helg)

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)