Velg en side

Til mange malagueños  sin store skuffelse så ble utvidelse fra fase 0 til fase 1 utsatt i denne delen av landet. Alle hadde gledet seg til å sitte på en terrasse (fra mandag i denne uken) og bestille kald drikke i sola, mens de betraktet folkelivet etter å ha vært innesperret i over 2 måneder. Men den gang ei… Den første oppmykningen av husarresten gav dem anledning til å gå ut en time om dagen, men som de varmblodige latinere de er, så vanket det fort klemmer i øst og vest med det resultat at smitteprosenten steg til værs igjen. Så nå venter de i spenning mens de skjeller ut politikerne med statsminister Sanchez i spissen, og andre de mener kan ha innflytelse og kanskje litt av skylden for elendigheten,  på sosiale medier og i avisspaltene.

Status akkurat nå i skrivende stund er at Spanias helseminister, Salvador Illa, skal ta beslutningen nå fredag 15. mai om når Málaga og Granada-provinsene i sør skal få gå videre til fase 1. Utleiesyklene står iallefall klare til den dagen gatene igjen inntas av befolkningen, de var satt klare til mandag i denne uken men får stå i fred foreløpig.

For de tusenvis av cafeene, restaurantene, barene og hotellene er dette «to be or not to be». I tillegg kan flere små butikker og museer åpne opp når folk kommer ut i gatene igjen og kanskje viktigst av alt  er dette essensielt for lokalbefolkningens psykiske helse. Så vi får bare krysse fingre og tær for at livet sakte men sikkert vender tilbake til den «nye normalen», vi kan ikke lenger snakke om det vi tidligere har regnet som normalt.

Ha en fin dag i vårsola om du befinner deg her oppe i nord eller der nede i sør!

 

Coronahilsen fra Linda 🙂

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)