Velg en side

Ja nå er det full rulle på de fleste arenar her i kongeriket Norge igjen… Klokken 4 i går ettermiddag var plutselig alt lov! Nå kan vi klemme hvem vi vil, danse tett og gå på konserter uten å sitte med flere stolers avstand fra nestemann. Serveringsbransjen har kalt inn alt som kan krype å gå av vikarer og flyselskapene har allerede registrert en økning av nettsøk og bestillinger på over 50 % siden fredag.  Jeg var på Kjevik allerede kl.05.00 i går tidlig for å se min kjære avgårde til Málaga med første fly – og der var det full fart og kø foran alle skranker. Det er jo fremdeles en del ekstra ting man skal tenke på i forbindelse med en flyreise, det er coronapass i ulike farger ettersom hvor du skal reise, QR-koder som skal lastes ned og helst printes ut og det foregår kun manuell innsjekk siden alle disse tingene må sjekkes av en virkelig person før de slipper deg ombord.

Men allikevel, jeg gleder meg helt vilt til det er min tur om noen få dager. Jeg gleder meg til og med til å gå gjennom sikkerhetskontrollen etter nesten 20 måneder uten å ha vært ombord på et fly:-)  Men mest av alt gleder jeg meg til å komme ut av flyplassen i Málaga å kjenne den gode luften, de kjente luktene og den gode varmen som slår i mot meg. Og etter en 10 minutters tur med taxi er jeg tilbake i leilgheten vår der jeg forhåpentligvis er ventet med et kaldt glass hvitvin eller en pink gin og blomster på bordet:-) Lykke, lykke…nå er det ferie!

Vi ønsker jo alle at covid og pandemi er ord som vi nå er ferdige med og kan si farvell til, men det vet vi jo ikke er tilfelle. Vi har jo et ansvar for at dette går seg til på en kontrollert måte, men etter at jeg har sett dagens avisoppslag og nyhetsklipp fra storbyene i dette landet i går kveld…så lurer jeg på hva folk feiler. At 2000 mennesker står tett sammen i en kø utenfor en nattklubb i Bergen lenge før den har åpnet og at folk besvimer i køen pga. trengsel for å komme inn på utesteder i Trondheim er jo bare helt sykt. Jeg for min del feiret gjenåpningen ganske trygt i går,  med besøk hos min skjønne tante og kusine, der vi koste oss med skalldyr og et par glass vin i god avstand rundt bordet,  Men klemte, det gjorde vi:-)

 

I morgen er det turismens dag – og den ble jo ikke feiret i fjor da turister ikke var særlig aktive… Jeg lærte om denne dagen og feiringen for to år siden, da var jeg i Málaga og skrev et blogginnlegg om hva denne dagen handler om.

Det kan du lese her hvis du har lyst:

https://www.mimalaga.no/blog-post/i-dag-er-det-verdens-turistdag/

Turismens dag er en dag hvor lokalsamfunn som lever av turisme gir noe tilbake til de lokale, så hvem som helst kan komme gratis inn på museer og bli ønsket velkommen som turist flere steder i byen.

 

Da har jeg funnet fram både cowboyhatten og vinglasset – og gjør meg klar til de siste dagers innsats på jobb før jeg suser avgårde til Málaga for å leve livet i høstfeiren.
I følge både mannen og venner som er i Málaga akkurat nå, så er det verdens beste sted å være. Folk lever nesten som før men holder god avstand og passer på å bruke munnbind i alle butikker og der hvor det er mange samlet på et sted. De gode restaurantene har igjen fulle bord og man må ha forhåndsreservasjon i helgene.  Strandstolene fylles opp på dagtid og strandrestaurantene byr på ferske skjell, nygrillede sardiner på spyd,  gode salater og dagens fisk til en billig penge. Takterrassene frister med pink gin og god musikk utover kvelden og er du ikke forsynt da så åpner nattklubbene en gang etter midnatt. Her er det noe for alle…men selv synes jeg vinen smaker best rundt lunsjtid og da blir kveldene ikke så veldig lange. Men tidlige morgener er gull, og med et par gode kopper kaffe og en morgentur så får vi mye ut av feriedagene.

Ønsker alle ei fin uke og en strålende høstferie for de som er så heldig å ha det:-)

Cowboyhilsen fra Linda

 

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)