Velg en side

Endelig, der var ferien i gang…og jeg kom meg heldigvis trygt ned til Málaga på tirsdag til tross for alle dystre spådommer om streik, kanselleringer og flyplasskaos over store deler av Europa. Da jeg kom fram var det en god og varm luft med en behagelig bris som slo i mot meg, også det over all forventning positivt da ryktene om hetebølge hadde skremt mange fra å glede seg til å komme ned hit. Olav hadde reist ned noen dager i forveien og ventet i leiligheten med kald hvitvin, så selve reisedagen kunne ikke bli mer perfekt.  Vi tok oss en tur ut etter hvert og kvelden endte på en av våre favorittrestauranter i gamlebyen der vi koste oss med deilige tapas og god vin.

Men først i går begynte ferien for alvor…Det er alltid deilig å våkne uten at alarmen står på eller at noen venter på deg til et fast tidspunkt. Etter en god frokost på et nytt bakeri like nede i veien her måtte jeg innom negledamen og fikse litt sommerlakk. Jeg trengte noen småting så jeg gikk på El Corte Inglés, der har de ALT man kan ønske seg under et tak og oppe på selve taket finner du en fantastisk terrasse med palmer, blomster og god servering.  For dere som ikke kjenner til El Corte Inglés, dette er et berømt varehus som man finner over hele Spania. De har åpent fra 10-22 hver dag bortsett fra søndager og har alle kjente merkevarer innen alt fra klær, sko og møbler til matvarer. Her er det kvalitet i alle ledd og i øverste etasje har de en avdeling som heter «The Gourmet Experience» der man finner alt av spesielle matvarer og viner til de store anledninger. De har også en rikholdig Food Court med mat fra ulike verdensdeler, det kan man kan spise der inne eller ta med ut på taket. Jeg nøyde meg med et glass hvitvin i går, jeg hadde jo en lang dag foran meg med sommerens store høydepunkt i sikte samme kveld. Vi hadde endelig fått tak i billetter til konsert med en av våre aller største favorittartister, Pablo Alborán.

Forventningene til kveldens konsert var store. Ikke bare er Pablo Alborán en usedvanlig dyktig musiker, han er også fra Málaga. Dette var den 3. og siste konserten han skulle ha i byen på denne turneen som går over hele Spania. For en artist av hans kaliber, som kan fylle store konsertarenaer, så er det å spille i Teatro Cervantes nærmest som en intimkonsert å regne da teateret kun har plass til ca. 1000 personer. Vi dro ned til teateret i god tid og satte oss på en restaurant i nærheten, mens vi betraktet folkelivet. Folk stimlet til, en gjeng ropte taktfast på Pablo, mulig de hadde sett ham gå inn en sideinngang eller kjøre inn i garasjen til teateret. Pablo Alborán er, etter Pablo Picasso og Antonio Bandereas, kanskje den mest berømte malagueño (en person som er født og oppvokst i Málaga) i nyere tid. Denne kvelden var det endelig vår tur til å bli bedre kjent med ham, på hans egen hjemmebane:-)

Det ble en helt fantastisk kveld! Han er en helt fantastisk artist som ble tatt i mot som en superhelt av sine egne i Málagas storstue for kultur. Noen sier at man ikke blir profet i egen by, bare glem det! Det gjelder iallfall ikke her i Málaga, de elsker sine helter og det til gangs. Vi kommer til å leve lenge på denne konserten, og at vi skal på konsert med ham igjen er helt sikkert. Da den opprinnelige konserten på 1,5 time var over og Pablo og bandet hadde takket for seg, så ville applausen og tilropene fra publikum ingen ende ta. Det endte med at en beveget og glad Pablo gav oss en ny minikonsert på enda en halv time, der han også introduserte oss for et nytt stjerneskudd på Málagas artisthimmel. Den unge mannen, som jeg ikke fikk med meg navnet på, fikk synge duett med Pablo på hans store hit «Quién». Raus som han er gav han også nykommeren anledning til å fremføre en av sine egne sanger for publikum, før han selv avsluttet med et par av sine store hits som en hyllest til et fantastisk publikum. Det var mye varme og kjærlighet tilstede i teatersalen i går kveld og vi vandret ut i Málagakvelden med et smil rundt munnen og Pablos stemme surrende i hodet. Bedre start på ferien var det  vel ikke mulig å få?

Det var ikke lov å filme under gårsdagens konsert, så jeg setter inn en link til Youtube der Pablo Alborán synger duett  med sin musikerkollega Alejandro Sanz på en konsert i Madrid for noen år siden. Vi har tidligere vært på konsert med Alejandro Sanz på turefekterarenaen i Palma, Mallorca – også en uforglemmelig opplevelse.
https://www.youtube.com/watch?v=UGpfVmmZkIk&ab_channel=PabloAlbor%C3%A1n

For spesielt interesserte: Her er en link til dagens avis her i Málaga med bilder fra konserten i går: https://www.malagahoy.es/ocio/fotos-concierto-Pablo-Alboran-Malaga_3_1694560543.html

En ny dag er på trappene her i Málaga og planen er å bare la humla suse og ta ting som det kommer. Det eneste jeg vet er at jeg vil ha en god porsjon med deilige «almejas» til lunsj – det slår aldri feil!

Ønsker alle en strålende dag og en fin St. Hans kveld! Nå snur sola – så her gjelder det å utnytte hver dag som best vi kan!

Feriehilsen fra Linda på Costa del Sol

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)