Velg en side

Málaga måtte klare seg uten oss denne nyttårsaften… Etter å ha feiret flere dager med jul og to bursdager i sydlige strøk så dro vi hjem igjen til Norge for å feire nyttår. Vi har hatt ei kjempefin jul, været var litt opp og ned i starten, men det må vi regne med på denne tiden av året. Vi spiste mange deilige måltider ute på restauranter, men på julaften og 1. juledag var vi tre hjemme og lagde god mat av råvarer innkjøpt på matmarkedet, koste oss og slappet av. Men vi gledet oss veldig til 2. juledag, da dro vi på utflukt med toget, opp til våre to gode venner Karl Gunnar og Erik, som bor landlig og fint oppe i olivenland. Vi tok hurtigtoget fra Málaga til Antequera og ble hentet av Erik på stasjonen. Etter en liten biltur gjennom olivenåkere og et par små autentiske landsbyer kom vi fram til residensen der vi ble mottatt med cava i høye glass. Det luktet fantastisk fra kjøkkenet og det var ikke rart, for der hadde forberedelsene foregått siden dagen før. På menyen stod verdens saftigste kalkun med all verdens godt tilbehør, mye godt i glassene og til dessert – Karl Gunnars himmelske suksess-terte akkompagnert av portvin og likører i alle varianter. «Less is more» stod ikke på menyen denne dagen. Her noen glimt fra en kjempefin dag på landet .

   

Så fortsatte festen, 3. juledag var det min bursdag som stod for tur. Jeg hadde bestemt meg for å starte dagen som jeg gjorde for 5 år siden, da jeg fylte 50.
Champagnen var kjøpt inn og glass ble pakket ned i bagen, og etter et par kaffekopper i sofakroken dro vi av gårde på morgentur. Vi møtte vår venn Nils, som var på et par dagers Málaga-besøk fra Madrid, og sammen gikk vi 4 opp til toppen av Gibralfaro som er fjellet bak Málaga by. Her oppe er det kjempefin utsikt over hele byen og utover Middelhavet, og den beste gaven var at været nå viste seg fra sin beste side. Jeg hadde kjøpt med nylagde sandwicher fra en kafé underveis, så dermed inntok vi frokost og sprudlende bobler her oppe. Verdens beste måte å starte en bursdag! Hurra for 55-år! Hurra for det gode livet i Málaga! Hurra for min fine familie og gode venner jeg kan feire sammen med!

   

Dagen fortsatte i sus og dus, vi vandret litt rundt i byen og spiste en deilig lunsj på Marisquería Godoy nede på moloen. Jeg fikk masse fine, morsomme, rørende, vittige og kjærlige hilsener på telefon, mail, SMS, Facebook og andre sosiale medier… det er jo faktisk veldig gøy å ha bursdag med all oppmerksomheten det bringer den ene dagen i året.

Som seg hør og bør i her sør i Spania la vi inn en liten siesta på ettermiddagen før vi dro ut for å spise kveldens tapas-middag på den nye favoritten D´Platos i gamlebyen. Her er ALT på menyen kjempegodt  Så etter en lang dag med bare gode opplevelser og smaker, så avsluttet vi kvelden på min favoritt-takterrasse i SOHO, på Valeria Hotel. Og her ble vi sittende til klokka rundet midnatt, noe som markerte starten på en ny bursdagsfeiring… Jacobs 24-årsdag!

Ja sånn går nu dagan i min familie i jula…we just party on! Så utpå dagen, 4. juledag, så var Jacob klar for å fortsette med sin feiring som startet med en god spansk frokost i sola på en café i SOHO. Etter hvert dukket Nils opp og han inviterte på et glass bobler før han skulle returnere til Madrid med toget.

      

Da var dagen godt i gang og neste post på programmet var å kjøpe bursdagsgaven, ny dress på Massimo Dutti  Det gikk som en lek, den første dressen han prøvde satt som et skudd, og da var det bare å finne tilbehøret så var vi ferdige med den shoppingen. Gutten var kjempefin og kjempefornøyd, nå var antrekket til festen på nyttårsaften i boks. Denne siste kvelden i Málaga for denne gang var det Jacob som hadde valgt restaurant, og der var det ingen tvil, det måtte bli La Antxoeta Art Restaurant i SOHO. Dette er ifølge Jacob Málagas aller beste og kuleste restaurant, og etter kveldens middag tror jeg vi var ganske enige om at dette var virkelig bra! De har en alternativ meny til mye av det andre man finner i byen, med en veldig kreativ kokk som er synlig tilstede.

Vi feiret denne kvelden sammen med Karl Gunnar og Erik, som var de som hadde tatt oss med hit for første gang for ganske mange år siden. Dette ble også var siste kveld sammen og i Málaga for denne gang, nå var det pakking av kofferter som gjenstod før avreise til Norge neste morgen.

Så med dette sier vi også takk for nok et spesielt år, men dette året kom vi oss heldigvis av gårde til Málaga et par ganger. Vi får satse på at 2022 vil bringe oss mer stabilitet i forhold til pandemien, at vi får mer og mer av friheten vår tilbake og at helsa spiller på lag for oss alle. Det er tross alt det viktigste!

Så godt nytt år til alle der ute, hvor enn dere befinner dere!

Jeg håper vi kan treffes i Málaga,  mange ganger i året som ligger foran oss!

Feliz año nuevo de Linda

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)