Velg en side

Skal du tilbringe nyttåarsaften i Málaga? Da er det noen ting du bør vite hvis du skal få med deg en skikkelig feiring… Nyttårsfeiringen er ikke noe du bør ta på sparket i spanske byer.

Det anbefales å booke en «pakke» på hotellet du bor eller på en restaurant, som inkluderer en gallamiddag og et opplegg etter middagen som varer ut i de små timer. Man får som regel en sprudlende aperitiff ved ankomst etterfulgt av en flott middag med flere retter og vinpakke. Ved hver kuvert vil det ligge en liten pose som inneholder 12 druer og de skal ikke spises mens man venter på forretten, noe mange har blitt fristet til men angret på litt utpå kvelden. Disse tolv druene skal nemlig hentes fram når klokka nærmer seg midnatt, tradisjonen er at man skal spise en drue for hvert av de tolv slagene som ringes inn før kl.24.00, mens man ønsker seg noe for hver måned i det nye året. Klarer man å fortære druene underveis så vil man altså få et strålende og innholdsrikt nytt år!

Skulle du derimot velge å ta kvelden litt på sparket så har Málaga en del tilbud som du kan benytte deg av ute i det offentlige rom. Det er jo som regel gode temperaturer her også på denne tiden av året, så det vil være mange folk i gatene i sentrum.
Plaza de la Constitucion, den plassen som ligger øverst i gågaten Calle Larios, er stedet hvor de fleste offentlige arrangementer arrangeres gjennom hele året, og nyttårsaften er ikke noe unntak. Her kan man være med å ringe det nye året inn, spise sine druer og så fortsette festen med det store lysshowet i gågata til levende musikk fra scenen oppe på plaza´en.

Et annet naturlig møtested på nyttårsaften vil også være nede på moloen, Muelle 1, helt nede ved sjøen mellom bystranden Malagueta og Plaza Marina. Dette vil nok være det beste stedet å få med seg fyrverkeri og siden det ligger masse restauranter her så vil det være fullt av liv og røre, men skal du spise så bør du ha reservert på forhånd. En del barer og puber vil uansett åpne opp etterhvert og her kan du fortsette festen til lyse morgen. Skulle du bli sulten utover natta så er det alltid noen fast-food restauranter som åpner opp, og er du heldig kan du kanskje starte det nye året med varme churros som dyppes i varm sjokolade før du kryper til sengs… dette er spanjolenes favoritt på vei hjem fra byen.

Nyttårsaften på spansk heter La Noche Vieja som betyr «Den Gamle Kvelden», det er altså den siste kvelden i det gamle året. Og året som har gått ligger nå bak oss og alle tabber, konflikter eller ting vi ikke fikk gjort eller ordnet opp i kan vi nå satse på å få realisert og gjøre bedre i det nye året som ligger foran oss.

Jeg elsker å våkne opp til  januar, den gode følelsen om at vi alltid kan starte på noe nytt, de blanke arkene i kalenderen som lyser mot meg og som jeg kan velge å fylle med ting jeg selv velger. Når vi skåler for det gamle og ønsker velkommen det nye året kl. 24.00 på nyttårsaften, ja da ligger det alltid en forventning der…hva vil det nye året bringe?

Med dette vil jeg ønske deg en fin nyttårsfeiring om du befinner deg i sør eller nord, ved kysten eller på fjellet, med eller uten druer og cava!

Jeg håper at 2020 vil bli et bra år for oss alle og at verden vil bli et litt bedre sted for mange der ute som strever med sitt!

GODT NYTT ÅR!

Cavaboblende hilsen fra Linda 🙂

 

 

error

Liker du bloggen min? Setter pris på deling :)